​Δήλωση μετά την ορκωμοσία του νέου κυβερνητικού σχήματος έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος χαρακτήρισε τον ανασχηματισμό «ευκαιρία για νέο ξεκίνημα», τονίζοντας πως θα αποτελέσει την «απαραίτητη ώθηση, προκειμένου να διανύσουμε τα τελευταία κρίσιμα μέτρα ενός μαραθωνίου που όμως ο τερματισμός του θα μας βγάλει σε ένα ξέφωτο».

Παράλληλα, τόνισε ότι «το ξέφωτο της ανάπτυξης, που προβλέπεται πολύ υψηλή για το 2017, η οποία όμως για να έλθει «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Πρόσθεσε ακόμα πως «πρέπει και εμείς να διορθώσουμε δυσλειτουργίες, να αλλάξουμε νοοτροπίες, να επιταχύνουμε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου η χώρα μας να βγεί επιτέλους από αυτή την πολυετή κρίση».

Για να καταλήξει λέγοντας πως:

«Έγιναν οι απαραίτητες τομές και επιλογές στο κυβερνητικό σχήμα, υπάρχει το στοιχείο της ανανέωσης και ηλικιακά και σε πρόσωπα και σε δομές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες και όλους όσοι τίμη��αν την κυβέρνησή μου και δεν βρίσκονται σήμερα στην ορκωμοσία, όχι γιατί απέτυχαν, αλλά γιατί επιλέχτηκαν απαραίτητες τομές και αλλαγές. Άλλωστε, το έχουμε δηλώσει αυτό από την πρώτη στιγμή, ο καθένας από όποιο μετερίζι δουλεύει για το συλλογικό καλό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ οι νέοι υπουργοί της κυβέρνησης- ΔΕΙΤΕ όλα όσα συνέβησαν

Ορκωμοσία νέας κυβέρνησης: Όλα τα βλέμματα πάνω στην 31χρονη Υπ.Εργασίας-Τι φόρεσε