​Το μεσημέρι του Σαββάτου, λίγο μετά τις 13:00, ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία των νέων υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, μετά τον ανασχηματισμό της Παρασκευής.

179372.jpg
Το νέο κυβερνητικό σχήμα, περιλαμβάνει 18 υπουργεία και αποτελείται από 49 μέλη, μαζί με τον πρωθυπουργό. Θρησκευτικό όρκο έδωσαν δέκα, υπουργοί, εκ των οποίων οι έξι προέρχονται από τους ΑΝΕΛ, ενώ εντύπωση προκάλεσε η απουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

179371.jpg
Συγκεκριμένα, στο Ευαγγέλιο ορκίστηκαν οι Πανα��ιώτης Κουρουμπλής, Χρήστος Σπίρτζης, Γιώργος Βασιλειάδης, Λυδία Κονιόρδου Τέρενς Κουίκ, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, Βασίλης Κόκκαλης, Νίκος Μαυραγάνης, Κώστας Ζουράρις, Ελενα Κουντουρά.

179373.jpg
Να σημειωθεί ότι όσοι υπουργοί, αναπληρωτές ή υφυπουργοί δεν αλλάζουν χαρτοφυλάκια ή τίτλους υπουργείων δεν μετέχουν στην ορκωμοσία.

179374.jpg
Αύριο αναμένεται να συνεδριάσει στο Μέγαρο Μαξίμου το νέο υπουργικό συμβούλιο, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, ενώ η ώρα συνεδρίασης δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

179375.jpg

Οι τελετές παράδοσης και παραλαβής θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα, προκειμένου να βρίσκεται το προσ��πικό στα Υπουργεία. Το Σαββατοκύριακο οι υπουργοί θα συνεργασθούν για τρέχοντα θέματα.

179377.jpg

Η προσέλευση των νέων υπουργών

Λίγο πριν τις 12:30 ξεκίνησε η προσέλευση των νέων μελών της κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο για την καθιερωμένη ορκωμοσία.

179378.jpg
Πρώτος έφτασε ο νέος υπουργός Κωνσταντίνος Γαβρόγλου και ακολούθησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, η νέα υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής και �� υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Ένα τέταρτο πριν ξεκινήσει η ορκωμοσία κατέφθασε και ο κ. Νίκος Παππάς που αναλαμβάνει το βαρύ χαρτοφυλάκιο του νεοσύστατου υπουργείου Ψηφιακής πολιτικής. Χωρίς σακάκι εμφανίστηκε ο νέος υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις.

Ο νέος υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των δημοσιογράφων, όμως, αρνήθηκε να προβεί σε δηλώσεις.

179379.jpg
Ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης είπε ότι παλιοί και νέοι υπουργοί θα δώσουν μάχη για το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης.

Αισιόδοξο μήνυμα πέρασε και ο υπουργός Εθνικής Άμυν��ς Πάνος Καμμένος λέγοντας ότι «θα έρθουν καλύτερες ημέρες».