​Σχεδόν μισή ώρα πριν λάβει χώρα η ορκωμοσία στο Προεδρικό Μέγαρο, ξεκίνησαν να φτάνουν τα παλιά αλλά και τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης, μετά τον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε το βράδυ της Παρασκευής.

179379.jpg
Θρησκευτικό όρκο έδωσαν οι Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, Κώστας Ζουράρις, Τέρενς Κουίκ, Γιώργος Βασιλειάδης, Νίκος Μαυραγάνης, Λυδία Κονιόρδου, Βασίλης Κόκκαλης, Χρήστος Σπίρτζης, Παναγιώτης Κουρουμπλής και Ελενα Κουντουρά.

Πρώτος έφτασε ο νέος υπουργός Κωνσταντίνος Γαβρόγλου και ακολούθησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, η νέα υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Ακολούθησε ο Νίκος Παππάς, ο οποίος στάθηκε στη σημασία του νεοσύστατου υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, το οποίο ανέλαβε, δηλώνοντας:

«Είναι ένα βαρύ χαρτοφυλάκιο. Ενας τομέας τομέας στον οποίο μπορεί να πρωταγωνιστήσει η Ελλάδα. Με την κρίσιμη γεωγραφική θέση της η χώρα μπορεί να γίνει κόμβος εμπορίου. Για να το πετύχει πρέπει να έχει αξιόπιστα δίκτυα».

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος που μετακινήθηκε από το Υπουργείο Εργασίας στη θέση του αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, όταν ρωτήθηκε αν ήθελε να παραμείνει στο παλιό του χαρτοφυλάκιο, απάντησε:

«Η διαπραγμάτευση είναι σε πολύ καλό επίπεδο και στη θέση του υπουργού είναι μία άμεση συνεργάτιδά μου, οπότε συνεχίζεται σαν να είμαι εγώ».

179377.jpg
Από τη μεριά του, ο νέος Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου (ο οποίος πήρε την θέση του Νίκου Φίλη), δήλωσε όλο νόημα πως ο διάλογος δεν έχει σταματήσει ποτέ με την Εκκλησία. Παράλληλα τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει σε όλα υποχωρήσεις, αλλά θα ακούει την Εκκλησία στα ζητήματα που έχει λόγο:

«Αλάργα αλάργα το φιλί να έχει νοστιμάδα», πρόσθεσε με νόημα, ενώ δήλωσε λυπημένος για το γεγονός ότι ο Νίκος Φίλης έμεινε εκτός κυβερνητικού σχήματος, προσθέτοντας ότι έχει πολλά ακόμη να δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ.

179375.jpg
Η Όλγα Γεροβασίλη σχολιάζοντας το νέο υπουργικό σχήμα και την μετακίνηση της στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, είπε πως στόχος θα είναι η προώθηση σταθερών πολιτικών για την ανάπτυξη της οικονομίας τη διευθέτηση του χρέους και την προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης.

179380.jpg

Ο Υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, τόνισε ότι «είναι στόχος θα είναι η προώθηση σταθερών πολιτικών για την ανάπτυξη της οικονομίας, τη διευθέτηση του χρέους και την προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης» και πρόσθεσε πως:

«Δεν μπορεί να μην γίνει η ρύθμιση για το χρέος. Αισιοδοξία για το κλείσιμο της αξιολόγησης έως τέλος του έτους», δηλώνοντας όλο νόημα πως:

«Αν μπουν σε κανονικό ρυθμό οι Νεοδημοκράτες τα βλέπω θετικά τα πράγματα στα τηλεοπτικά».

Τέλος, προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πάνος Καμμένος, Υπουργός Εθνικής Αμυνας, δήλωσε πως θα έρθουν καλύτερες ημέρες με αυτή την κυβέρνηση.