Εκπλήξεις, ανατροπές, αλλά και πολλή… αγάπη και έρωτα έχει ο ανασχηματισμός που έκανε το βράδυ της Παρασκευής ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Στο νέο υπουργικό συμβούλιο μπαίνει εκτός των άλλων ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και η Ουρανία (Ράνια) Αντωνόπουλου, που είναι ζευγάρι στην ζωή.

papadimitriou_ypoyrgos708.jpgantonopoulou.jpg

Παπαδημητρίου-Αντωνοπούλου

Ο κύριος Παπαδημητρίου αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, ενώ η κυρία Αντωνοπούλου παραμένει αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Αυτή βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ένα... ζεύγος μπαίνει στο υπουργικό! Το ίδιο είχε συμβεί και τον Ιανουάριο του 2015, όταν στην "πρώτη φορά Αριστερά" κυβέρνηση είχε μπει το ζεύγος Δρίτσα-Χριστοδουλοπούλου! Ειδικά, η τελευταία έμεινε αξέχαστη για την ατάκα της «οι μετανάστες λιάζονται! Έρχονται εδώ και μετά και δεν ξέρουμε που πάνε, εξαφανίζονται».

gia-prwti-fora-kai-zeugari-sto-upourgiko-sumboulio_w_l.jpg

Δρίτσας-Χριστοδουλοπούλου

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου είναι πρόεδρος του αμερικάνικου Οικονομικού Ινστιτούτου Levy και καθηγητής Οικονομικών - εκτελεστικός αντιπρόεδρος στο Κολέγιο Bard, καθηγήτρια στο οποίο είναι και η σύζυγός του.Τα τελευταία χρόνια έχει παρακολουθήσει εκτενώς το ελληνικό οικονομικό ζήτημα και υπήρξε οικονομικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα.

dd.jpg

Ο Τσίπρας με τον Παπαδημητρίου

Η Ράνια Αντωνοπούλου είναι οικονομολόγος, βουλευτής και αναπληρώτρια υπουργός. Γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα και σπούδασε Οικονομικά. Έχει διεξάγει επιστημονικές έρευνες για θέματα οικονομίας, κρίσης και έμφυλης ισότητας.

ra.jpg
Ο. Αντωνοπούλου