Νέος Υφυπουργός Παιδείας είναι ο Κώστας Ζουράρις. Ο επιστήμονας και συγγραφέας είναι βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου από τον Ιανουάριο του 2015, εκλεγμένος στην εκλογική περιφέρεια της Α' Θεσσαλονίκης με το κόμμα «Πυρίκαυστος Ελλάδα» συνεργαζόμενος με τους ΑΝΕΛ.
Γεννήθηκε το 1940 και είναι γιος του γιατρού σεξολόγου Γιώργου Ζουράρι. Αποφοίτησε από το Πειραματικό Σχολείο του Α��ιστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σπούδασε Νομική στο Α.Π.Θ. και πολιτικές επιστήμες στο Παρίσι, όπου συμμετείχε στο κίνημα του Μαΐου του 1968. Στο βιογραφικό του αναγράφεται ότι από το 1969 διδάσκει εκεί πολιτικές επιστήμες σε πανεπιστήμιο, αλλά επικριτές του αμφισβητούν ότι είναι καθηγητής.
Είναι, πρώην μέλος του Κομμουνιστικού κόμματος Ελλάδος και του ευρώ-Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος (ΚΚΕ Εσωτερικού), και πρώην εκδότης της εφημερίδας Μακεδονία.
kwstas-zouraris_2.w_hr.jpg
Ο Ζουράρις είναι αντίθετος σε κάθε λύση του ζητήματος της ονομασίας της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας με την εύρεση μιας σύνθετης ονομασίας που θα περιλαμβάνει τη λέξη «Μακεδονία» ή παράγωγά της. Το Μάιο του 2009 μαζί με το Στέλιο Παπαθεμελή ίδρυσε το Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο για να συμμετάσχει στις Ευρωεκλογές. Το Κόμμα περιλάμβανε και οργανώσεις της ελληνικής μακεδονικής διασποράς.
Στις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 ήταν υποψήφιος στις λίστες των Ανεξάρτητων Ελλήνων και εξελέγη.
Η πρώτη του ομιλία στη Βουλή προκάλεσε εντύπωση, καθώς ήταν εξαιρετικά δυσνόητη επειδή περιείχε αποσπάσματα από νεοέλληνες ποιητές, κείμενα των πατέρων της Εκκλησίας και τον επιτάφιο λόγο του Περικλή που μεταφέρει ο Θουκυδίδης.
zouraris.jpg
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης επιφύλαξαν θετικά σχόλια για την ομιλία του Ζουράρι.
Ο επιμελητής εκδόσεων Γιάννης Χάρης του άσκησε κριτική ότι αποσκοπεί στην «επίδειξη και την πρόκληση» για να εξασφαλίσει δημοσιότητα, ενώ ο συγγραφέας Νίκος Σαραντάκος τη χαρακτήρισε «γλωσσικό πυροτέχνημα φτιαγμένο με οίστρο και τέχνη, αλλά, όπως και κάθε πυροτέχνημα, με λίγη μάλλον ουσία - και ίσως παραφορτωμένο σε αναφορές».
Εξελέγη και πάλι βουλευτής στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015.