Μια από τις εκπλήξεις του ανασχηματισμού που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Παρασκευής είναι η αλλαγή κεφαλής στο υπουργείο Παιδείας και η αντικατάσταση του άλλοτε αγαπημένου «συντρόφου» Νίκου Φίλη.

Ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος αποτελούσε το τελευταίο διάστημα «κόκκινο» πανί για την ανυποχώρητη στάση του απέναντι στα Θρησκευτικά φαίνεται πως «πλήρωσε» την νύφη και έτσι με απόφαση του πρωθυπουργού ο κύριος Φίλης πάει στο σπίτι του.

Στην καρέκλα του θα καθίσει ο Κώστας Γαβρόγλου, ο οποίος σε αντίθεση με τον Νίκο Φίλη έχει πολλά πτυχία στο βιογραφικό του!

Το βιογραφικό του νέου υπουργού Παιδείας

544599007_1280x720.jpg

Ο Κώστας Γαβρόγλου είναι Έλληνας πανεπιστημιακός και βουλευτής.

Γεννήθηκε στις 30 Ιουλίου 1947 (δηλαδή είναι Λέων στο ζώδιο) στην Κωνσταντινούπολη. Έχει σπουδάσει Φυσική στα Πανεπιστήμια του Λάνκαστερ, του Κέιμπριτζ και του Λονδίνου από όπου έλαβε το διδακτορικό του. Στη συνέχεια δίδαξε Φυσική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, τα Πανεπιστήμια Πατρών, Κέιμπριτζ, Χάρβαρντ, MIT, Βοστώνης και στο Πολυτεχνείο Κωνσταντινούπολης. Πλέον είναι καθηγητής Ιστορίας των Επιστημών στο τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης (ΜΙΘΕ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του οποίου είναι ομότιμος καθηγητής, από το 2014 όταν και αποχώρησε από αυτό. Στο παρελθόν διετέλεσε πρόεδρος του Αρχείου του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.

Εξελέγη βουλευτής Επικρατείας με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015. Είναι πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας. Επίσης, είναι μέλος της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία.

Έχει συγγράψει είτε σε ατομικό είτε σε συλλογικό επίπεδο, έργα αναφορικά με την ιστορία των επιστημών.

Δείτε επίσης:

O ανασχηματισμός των 53 και του... Αρχιεπισκόπου