​Το όνομα του ακουγόταν πάρα πολύ έντονα για τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου και τελικά επιβεβαιώθηκε. Τα τελευταία χρόνια άλλωστε, βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα.

Ο -μέχρι πρότινος- διευθυντής γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναλαμβάνει με το νέο κυβερνητικό σχήμα, τη θέση της Όλγας Γεροβασίλη.

tzanakopoulos-dimitris.jpg
Ο 34χρονος Δημήτρης Τζανακόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών. Τελείωσε μεταπτυχιακό στην φιλοσοφία του Δικαίου στην ίδια σχολή και ε��ναι υποψήφιος Διδάκτορας της Θεωρίας του Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

Η γνωριμία με τον Αλέξη Τσίπρα
Γνωρίστηκε με τον Αλέξη Τσίπρα στη Νεολαία του Συνασπισμού, όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν γραμματέας της Νεολαίας.
tzanakopoylos.jpg
Στη συνέχεια, το 2005 τη σκυτάλη αυτή πήρε ο κ. Τζανακόπουλος και την κράτησε μέχρι το 2010. Χρημάτισε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην Αθήνα.
o-neos-dieuthuntis-tou-grafeiou-tou-prwthupourgou_2.w_l.jpg
Από το 2000 μέχρι το 2004 υπήρξε ενεργό μέλος του Δικτύου Αυτόνομων Ριζοσπαστικών Αριστερών Σχημάτων. Συμμετείχε στις διαδικασίες ίδρυσης του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ το 2002 στη Φλωρεντία, καθώς και στη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ στην Αθήνα το 2006. Εκλέχτηκε γραμματέας του Κ.Σ της Νεολαίας Συνασπισμού στο 4ο Συνέδριο της Οργάνωσης το 2005 και επα��εκλέχτηκε στο 5ο Συνέδριο το 2007.
tzana1.jpg
Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας 2005 -2010. Μέλος του Συντονιστικού Τμήματος Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ. Κείμενά του έχουν δημοσιευθεί σε συλλογικό τόμο του Ινστιτούτου Πολιτικού Προβληματισμού "Νίκος Πουλαντζάς", στο περιοδικό "Law and Critique", στο περιοδικό Θέσεις, στην εφημερίδα "Αυγή" και σε άλλες εφημερίδες.
Ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Αλέξης Τσίπρας τον είχε διορίσει νομικό σύμβουλο, στο γραφείο του στη Βουλή.