Κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική της στον αγροτικό τομέα άσκησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, κατά την επίσκεψή της σήμερα στη συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ, στον Βόλο, στο πλαίσιο της περιοδείας της στην περιοχή.
Η κ. Γεννηματά συναντήθηκε με τον πρόεδρό της, Ν. Πρίντζο, τους κτηνοτρόφους και τους εργαζόμενους στη μονάδα παραγωγής. Στο πλαίσιο της συζήτησης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε:
«Νιώθουμε τον ίδιο θυμό με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους που βιώνουν στο πετσί τους την "ηρωική διαπραγμάτευση" ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία τούς κοστίζει πάνω από 1 δισ. ευρώ. Ο πρωτογενής τομέας είναι υπό διωγμό. Φόροι και ασφαλιστικές εισφορές εξοντώνουν τους αγρότες. Η φορολογική κλίμακα ανέβηκε από το 13% στο 22-45%. Το κόστος παραγωγής γιγαντώθηκε από τις ατέλειωτες αυξήσεις στον ΦΠΑ. Ο ΕΝΦΙΑ αυξήθηκε για τους αγρότες και τα αγροτεμάχια. Ο ΟΓΑ καταργήθηκε.
Καθυστερούν οι καταβολές των ενισχύσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ. Τους πήραν τα αποθεματικά και τα πήγαν στην Τράπεζα της Ελλάδο�� για να αποφύγουν το "κραχ" στην οικονομία. Τα 20 δισ. ευρώ της νέας ΚΑΠ ΚΑλΠ, λιμνάζουν την ίδια στιγμή που έχει προκληθεί χρηματοδοτική ασφυξία από τις τράπεζες και οι αγρότες δεν μπορούν να καλλιεργήσουν. Ο αγροτικός κόσμος της Θεσσαλίας τα γνωρίζει όλα αυτά. Τα ζει καθημερινά».
Η κ. Γεννηματά επεσήμανε ακόμα ότι το κόμμα της, «πρώτο κατήγγειλε τον αντιπαραγωγικό χαρακτήρα του φορολογικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και προειδοποίησε πως οδηγεί σε εξόντωση τον αγρότη, καθώς αφαιρεί πάνω από το 60% του εισοδήματός του και δίνει το τελειωτικό χτύπημα στη γεωργική παραγωγή. Και όλα αυτά χωρίς ελπίδα, χωρίς σχέδιο».