​Ξεκίνησε ο ανασχηματισμός σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Star και απομένει η ανακοίνωσή του. Ήδη ο πρωθυπουργός έχει επικοινωνήσει με υπουργούς που μετακινούνται σε άλλα υπουργεία.

Σύ��φωνα και πάλι με πληροφορίες του Star, έχει ενημερωθεί ο μέχρι σήμερα υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής ότι μετακινείται στο υπουργείο Μεταφορών (τομέας ο οποίος αποκόπτεται από το υπουργείο Υποδομών) και Ναυτιλίας.

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τον μέχρι τώρα διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού κ. Τζανακόπουλο να αναλαμβάνει κυβερνητικός εκπρόσωπος και τον υπουργό Ενέργειας κ. Σταθάκη να μετακινείται στο υπουργείο Ενέργειας. Άγνωστο είναι τι θα γίνει με τον κ. Σκουρλέτη και αν θα μετακινηθεί σε άλλο υπουργείο παρά το «αντάρτικο» των τελευταίων ημερών εκ μέρους του (ή ακριβώς... εξαιτίας του).

Ο μέχρι σήμερα υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς φέρεται να αναλαμβάνει το νεοσύστατο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής (με αρμοδιότητα και στα ΜΜΕ), ενώ στο Επικρατείας ενδέχεται να μετακινηθεί ο κ. Βερναρδάκης.

Ο κ. Φίλης σύμφωνα με τις τε��ευταίες πληροφορίες του star.gr δεν θα παραμείνει στο Παιδείας και το πιθανότερο είναι να βρεθεί και εκτός κυβερνητικού σχήματος!

Πολλά ζητήματα εσωκομματικών συσχετισμών παραμένουν επίσης ανοικτά και δεν αποκλείεται ακόμα και την τελευταία στιγμή να υπάρξουν αλλαγές, από τις «καραμπόλες» που θα γίνουν σε αρκετά από τα παραπάνω.
Παράδειγμα το γεγονός ότι ο κ. Κατρούγκαλος, που θέλει να φύγει από το Εργασίας, ίσως μετακινηθεί στο υπουργείο Εξωτερικών ως αναπληρωτής, αλλά υποψήφιος για την ίδια θέση είναι και ο Π. Σκουρλέτης.

Σε κάθε περίπτωση ο χρόνος κυλάει ήδη αντίστροφα.

Σύμφωνα επίσης με τις νεότερες πληροφορίες στο υπουργείο Οικονομίας αναβαθμίζεται σε υπουργό ή αναπληρωτή υπουργό ο νυν υφυπουργός Αλέξης Χαρίτσης, με υποψήφιο για τις ίδιες θέσεις και τον Δημήτρη Παπαδημητρίου. Για τη θέση υφυπουργού στο ίδιο υπουργείο προορίζεται ο νυν επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ Στ. Πιτσιόρλας.
Στο Διοικητικής Ανασυγκρότητσης εκτιμάται ότι θα μετακινηθεί η Όλγα Γεροβασίλη.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Γαβρόγλου φέρεται να αναλαμβάνει αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, αρμόδιος για την Έρευνα, στη θέση της Σίας Αναγνωστοπούλου, ενώ στην θέση του Ν. Τόσκα μάλλον μετακινείται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο σημε��ινός αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Βίτσας.

Στην περίπτωση μετακίνησης του Γ. Κατρούγκαλου από το Εργασίας σε άλλο υπουργείο, δεν αποκλείεται να αντικατασταθεί από την αναπληρώτρια υπουργό Θ. Φωτίου, ενώ θέση υφυπουργού ενδέχεται να αναλάβει η συνεργάτης του νυν υπουργού Ε. Αχτσίογλου, που μετείχε στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς για τα εργασιακά.
Το υπουργείο Πολιτισμού εκτιμάται ότι θα αναλάβει ο Θέμης Μουμουλίδης, ενώ τις τελευταίες ώρες ακούγεται το όνομα του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή για το Δικαιοσύνης, αν δεν το αναλάβει ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος πάντως μέχρι το απόγευμα δεν είχε δεχθεί ��ηλεφώνημα από το Μέγαρο Μαξίμου.

Αμετακίνητη στο υπουργείο Τουρισμού παραμένει η Έλενα Κουντουρά, ενώ εκτός κυβέρνησης αναμένεται να βρεθούν, πλην απροόπτου οι Δρίτσας, Παρασκευόπουλος και Αποστόλου.