Λίγο πριν το… mea culpa βρέθηκε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος είναι από τα φαβορί προς αποχώρηση όταν γίνει ο ανασχηματισμός.

Μιλώντας στη Βουλή στο πλαίσιο ερώτησης για το ασφαλιστικό, ο υπουργός Εργασίας δικαίωσε τους συνταξιούχους που διαμαρτύρονται για τα μέτρα της κυβέρνησης, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν πάρει περισσότερα!

«Οι συνταξιούχοι έχουν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται. Τα δικά μας μέτρα ήταν η σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος, ο οποίος έδειχνε… έξαλλος με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη που κατέθεσε την ερώτηση με θέμα «Το Ασφαλιστικό δεν λύνεται με περικοπές, ψέματα και προαπαγάνδα».

«Δεν ντραπήκατε να καταθέσετε την ερώτηση; Το ΠΑΣΟΚ έχει την ευθύνη για την δημιουργία των δομικών αιτιών της κρίσης. Εμείς επιβάλαμε τη μικρότερη δυνατή προσαρμογή. Κλέψατε 44 δισ. ευρώ από τις τσέπες των συνταξιούχων. Στα 1,1 δισ. ευρώ ανέρχονται οι συνέπειες του δικού μας νόμου και στα 698 εκατ. ευρώ οι μετέπειτα παρεμβάσεις στο νόμο» σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος, ο οποίος κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις πως «μας παρέδωσαν ένα σύστημα χρεοκοπημένο, το στήσαμε στα πόδια του και είμαστε περήφανοι».