​Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Βασίλης Παπαδόπουλος επιβεβαίωσε, την είδηση περί παραίτησής του, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, αρνήθηκε ωστόσο να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» αναφερόταν πως o Bασίλης Παπαδόπουλος, υπέβαλε την τρίτη παραίτηση του, στις 26 Οκτωβρίου, στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Στη δήλωση παραίτησης, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, επικαλείται την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά νησιά «με τη διαρκώς διογκούμενη συγκέντρωση μεταναστευτικού και προσφυγικού πληθυσμού» αλλά και «ζητήματα προστασίας των προσφύγων».

Υπενθυμίζεται ότι τη δεύτερη παραίτηση είχε υποβάλει στις 17 Ιουνίου στον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, ενώ η πρώτη είχε κατατεθεί στις 20 Μαρτίου 2016 και πάλι στον πρωθυπουργό.

ΝΔ: Εγκαταλείπουν το σκάφος της κυβέρνησης λίγο πριν αυτό βουλιάξει

Με αφορμή τις εξελίξεις στο υπουργε��ο Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο αρμόδιος συντονιστής της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας παρατήρησε ότι «επιλέγουν να εγκαταλείψουν το σκάφος της επικίνδυνης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ λίγο πριν αυτό βουλιάξει».

«Ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Βασίλης Παπαδόπουλος, υπέβαλε - για τρίτη φορά - την παραίτησή του στον πρωθυπουργό (οι προηγούμενες δύο δεν έγιναν αποδεκτές), επικαλούμενος κακοδιαχείριση και σοβαρές αδυναμίες στο χειρισμό του μεταναστευτικού -προσφυγικού ζητήματο��», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «τον δρόμο είχε δείξει πρώτος ο Οδυσσέας Βουδούρης, με την παραίτησή του από τη θέση του γενικού γραμματέα Πρώτης Υποδοχής, καταγγέλλοντας ατασθαλίες και υπερκοστολογήσεις στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων - μεταναστών. Καταγγελίες οι οποίες δεν απαντήθηκαν ποτέ».

Ο κ. Κικίλιας πρόσθεσε ότι «κατηγορούν ο ένας τον άλλο, παραδεχόμενοι την ανεπάρκεια και την ανικανότητά τους να διαχειριστούν την κρισιμότητα του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος» και κατέληξε: «Δεν θα επιτρέψουμε να βουλιάξουν και τη χώρα».