«Αναγκαία» χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την κυβερνητική αλλαγή, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα φιλικό περιβάλλον προς τις επιχειρήσεις και τις επενδύσεις.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, επισήμανε, μάλιστα, από το βήμα της Ευρωαραβικής Συνόδου ότι ζητά εκλογές όχι «από υπέρμετρη προσωπική φιλοδοξία» αλλά επειδή «η κοινωνία κουράστηκε από τα ψέματα, τον λαϊκισμό και την εξαπάτηση».

178973.jpg
«Η Ελλάδα χρειάζεται μία νέα, αποφασισμένη και αποτελεσματική κυβέρνηση, που θα εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις σε όλα τα μέτωπα, μέσα από ένα πρόγραμμα του οποίου θα έχει πραγματική ιδιοκτησία και το οποίο θα εγκρίνει ο λαός με την ψήφο του» είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συνέχισε:

«Αυτό που λείπει από τη χώρα δεν είναι οι επενδυτικές ευκαιρίες, αλλά μία κυβέρνηση αποφασισμένη να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις που θα καταστήσουν παγκόσμιο επενδυτικό προορισμό. Μια κυβέρνηση που θα μιλάει τη γλώσσα των επενδυτών και όχι τη γλώσσα των συνιστωσών. Μία κυβέρνηση που θα σκύψει με προσοχή πάνω σε όλα τα εμπόδια που περιορίζουν το “επιχειρείν” στη χώρα σήμερα με σκοπό να τα αντιμετωπίσει με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα».

«Φοβάμαι πως η σημερινή κυβέρνηση ούτε θέλει, ούτε μπορεί να τα κάνει αυτά», είπε ακόμα και συνέχισε: «Η κυβέρνηση αυξάνει συνεχώς τους φόρους, αντί να περιορίσει δαπάνες, το αποτέλεσμα το βιώνουμε κάθε ημέρα και είναι ο στραγγαλισμός της ελληνικής οικονομίας κι έτσι η Ελλάδα βυθίστηκε αναίτια σε έναν νέο κύκλο ύφεσης».
178967.jpg
Στη συνέχεια, συμπλήρωσε ότι «οι ενδείξεις συντείνουν ότι η κυβέρνηση δεν θα είναι και τόσο μελλοντική» και εκτίμησε ότι πλησιάζει η στιγμή που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση η ΝΔ. «Είμαστε έτοιμοι να θέσουμε σε εφαρμογή το πρόγραμμά μας από την πρώτη κιόλας μέρα. Εμείς ξέρουμε πώς θα κάνουμε την Ελλάδα να δουλεύει ξανά», πρόσθεσε.
Υπογράμμισε ακόμη ότι «κλειδί» για όλα τα παραπάνω είναι η αξιοπιστία και διαβεβαίωσε ότι «η Ελλάδα επί των ημερών μας θα είναι αξιόπιστος συνομιλητής της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας».