Στον αριθμό «4» επιμένει σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες ο Νίκος Παππάς, ενόψει της τροπολογίας που θα καταθέσει σήμερα στη Βουλή για κατάργηση του άρθρου 2Α και πάγωμα του νόμου για το ΕΣΡ και την αδειοδότηση των καναλιών.

Μιλώντας στον Σκάι, ο υπουργός Επικρατείας ξεκαθάρισε πως ο διαγωνισμός για τις άδειες θα γίνει από το ΕΣΡ, το οποίο και θα αποφασίσει για τον αριθμό των αδειών, αλλά ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση επιμένει στον αριθμό «4» και αυτό θα προτείνει.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως θα περιμένει να καθαρογραφεί η απόφαση του ΣτΕ, για το οποίο πάντως έριξε καρφιά λέγοντας πως «στη συγκεκριμένη υπόθεση ενήργησε με ταχύτητα διαστημική ενώ σε άλλες υποθέσεις καθυστερεί περισσότερο» και υπογράμ��ισε ο «νόμος Παππά» δεν αλλάζει: «Εάν ακυρωθούν οι διοικητικές πράξεις που υπήρξαν με την απόφαση του ΣτΕ γυρίζουμε στον 4339/15 ως είχε. Τον νόμο αυτόν τον ψήφισαν εν μέρει και άλλα κόμματα. 9 άρθρα ψήφισε το ΠΑΣΟΚ, 8 άρθρα ψήφισε η Ένωση Κεντρώων. Ο νόμος μένει ολόκληρος ως έχει και η μόνη αλλαγή αυτή τη στιγμή είναι το “αιτιολογημένη γνώμη” για το ΕΣΡ που γίνεται “σύμφωνη γνώμη”. Από το ΣτΕ έχει κριθεί η μεταφορά αρμοδιοτήτων όχι ο νόμος».

Αναφορικά με το θέμα των προσωρινών αδειών, ο κ. Παππά είπε πως δεν είναι κάτι που θα χρειαστεί «εάν βγει ΕΣΡ και μας εγγυηθεί ότι σε πολύ σύντομο χρονικό θα έχουμε διαγωνισμό και άδειες». Ωστόσο , πρόσθεσε πως «εάν δηλώσει αδυναμία και πχ. πει ότι χρειάζεται 2 χρόνια, τότε θα βρεθούμε όλοι προ των ευθυνών μας».

Μιλώντας για τη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων στη Βουλή, ο κ. Παππάς είπε ότι η ΝΔ έκανε ένα βήμα και πρότεινε κάποιο πρόσωπο και ξεκαθάρισε πως θα περιμένει τη σημερινή συνεδρίαση για να δει πως θα εξελιχθεί. Παράλληλα, είπε πως «δεν υπάρχει λόγος καχυποψίας από την πλευρά της ΝΔ, είναι δεδομένο πως ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί από το ΕΣΡ».

Ωστόσο, έκανε λόγο για «ακραία έκφραση εκτροπής» από ��ην αξιωματική αντιπολίτευση και τόνισε πως «δεν μπορεί η ΝΔ να θέλει να κυβερνήσει δια του θεσμικού εκβιασμού»

Τι είπε για το ταξίδι στη Βενεζουέλα

Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε και στο ταξίδι στη Βενεζουέλα πριν αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία με τον δικηγόρο των offshore Αρτέμη Αρτεμίου, γύρω από το οποίο έχει ξεσπάσει πολιτική θύελλα, ωστόσο αυτή τη φορά απέφυγε κάθε αναφορά σε αγροτικά προϊόντα και προϊόντα από σούπερ μάρκετ.

«Η βασική παρουσία μου εκεί ήταν πολιτική και η γνωριμία μου με την εκεί πολιτική εξουσία. Έκανα συγκεκριμένες πολιτικές συναντήσεις» είπε ο υπουργός Επικρατείας, σημειώνοντας πως η Ελλάδα επιδιώκει να αναπτύξει εμπορικές σχέσεις και πως πολλές χώρες όπως η Ιταλία και η Κίνα έχουν κάνει διμερείς σχέσεις με τη Βενεζουέλα.

«Πρόκειται για μια ανεπιτυχή προσπάθεια συμψηφισμών από τη ΝΔ. Όσο είμαι υπουργός έχουν γραφτεί και ακουστεί τόσα και τόσα, δεν μπορώ να απαντάω στην κάθε σπέκουλα. Είναι μια εισαγόμενη προπαγάνδα ότι η αριστερά χρηματοδοτείται, την βλέπουμε και στην Ισπανία. Θα ήταν ευχής έργο να είχαμε οικονομικές σχέσεις με τη Βενεζουέλα. Είναι η χώρα με τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου» πρόσθεσε ο κ. Παππάς, λέγοντας ότι όσον αφορά τον κ. Αρτεμίου είναι θέμα δικό του τι θέλει να αποκαλύψει για τις επαγγελματικές του δραστηριότητες.

«Μέσα στο 2016 η ρύθμιση του χρέους»

Ο κ. Παππάς απέρριψε τα περί 4ου Μνημονίου κάνοντας λόγο για «πολύ αρνητική εξέλιξη», ενώ ξεκαθάρισε πως «η ρύθμιση του χρέους πρέπει να γίνει μέσα στο 2016».

«Το ΔΝΤ είναι στο πρόγραμμα επειδή το επιθυμούσε η Ελλάδα αλλά επειδή το επιθυμούσαν άλλες χώρες. Εμείς δεν λέμε μέσα ή έξω, λέμε να τα βρουν γρήγορα οι αντικρουόμενες πλευρές για να προχωρήσουμε με το θέμα του χρέους» σημείωσε ο κ. Παππάς.

Ο υπουργός Επικρατείας χαρακτήρισε «κακή συμφωνία» την εξοικονόμηση 1,8 δισ. ευρώ από το συνταξιοδοτικό, ενώ ξεκαθάρισε πως πρέπει να αλλάξει ο στόχος για τα πλεονάσματα των επόμενων ετών, σημειώνοντας πάντως πως «αυτή τη στιγμή οι στόχοι όχι μόνο πιάνονται αλλά και ξεπερνιούνται».

Ο κ. Παππάς απέρριψε τα περί πρόωρων εκλογών, ενώ τέλος για την «κόντρα» Εκκλησίας-Κράτους τ��νισε πως «δεν είναι σωστό να κλιμακώνεται η αντιπαράθεση».