​Ο Κύπριος δικηγόρος των Panama Papers, Αρτέμης Αρτεμίου, μαζί με τον οποίο ταξίδεψε ο Νίκος Παππάς στη Βενεζουέλα, μίλησε στον «Ελεύθερο Τύπο» για το ταξίδι που προκάλεσε τόσες αντιδράσεις αλλά και τόσα ερωτήματα.

«Πήγαμε για να πουλήσουμε προϊόντα, όχι για να αγοράσουμε. Προς Θεού, η Βενεζουέλα δεν έχει προϊόντα. Ήταν άλλη η δουλειά του καθενός μας. Για άλλον σκοπό πήγε �� Νίκος Παππάς και για άλλο εγώ. Εμείς πήγαμε για να πουλήσουμε προϊόντα και υπηρεσίες» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, «η Βενεζουέλα ήθελε φασόλια τέτοιας ποιότητας που δεν μπορεί να καλύψει η ελληνική αγορά, αλλά μπορούσαν ελληνικές εταιρίες να συνεργαστούν με εταιρίες από τρίτες χώρες. Θα προμήθευαν και αντζούγιες, λάδι, ελιές, προϊόντα μακράς διάρκειας. Ωστόσο, στους οικονομικούς όρους τα τσουγκρίσαμε».

Ο Κύπριος δικηγόρος, επισημαίνει δε, ότι οι συναντήσεις του με τον Υπουργό Επικρατείας «ήταν εθιμοτυπικού χαρακτήρα, συγκεκριμένα σε κάτι μουσεία και για κοκτέιλ. Στις αμιγώς πολιτικές συναντήσεις πήγαινε μόνος του ο κ.Παππάς».

Ο κ.Αρτεμίου επιβεβαίωσε ακόμη ότι ο Υπουργός συνοδευόταν από ένα ακόμα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και όχι από αντιπροσωπεία του κόμματος, όπως είχε δηλώσει ο κ.Παππάς.

Σε χθεσινή του συνέντευξη στο Ε, ο υπουργός Επικρατείας ισχυρίστηκε ότι ένας από τους στόχους του ταξιδιού στη Βενεζουέλα ήταν μία πιθανή συνεργασία με τα κρατικά σούπερ μάρκετ της χώρας, για να αγοράζουν ελληνικά προϊόντα.

Υπενθυμίζεται ότι το «μυστικό» ταξίδι του Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα με τον «δικηγόρο των offshore» Αρτέμη Αρτεμίου, αποκάλυψε η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος». Ο Νίκος Παππάς επιβεβαίωσε την αποκάλυψη της εφημερίδας στον Real Fm, λέγοντας ότι το 2013 είχε επισκεφτεί μαζί με τον Κύπριο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τη Βενεζουέλα.

Ωστόσο πολιτική θύελλα ξέσπασε μετά το δημοσίευμα, καθώς γεννήθηκαν ερωτήματα για τη σχέση Παππά- Αρτεμίου, (ο δικηγόρος είχε επισκεφτεί και το Μέγαρο Μαξίμου στις 10 Οκτωβρίου, λίγους μήνες πριν αναλάβει την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ) αλλά φούντωσαν και τα σενάρια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε από τότε την επιστροφή στη δραχμή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΥΕΛΛΑ από το δημοσίευμα για το ταξίδι Παππά-Αρτεμίου σε Βενεζουέλα

To tweet του Αρτεμίου για το ταξίδι με τον Παππά που προκάλεσε ερωτήματα