​Διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά θα έχει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Στο επίκεντρο των επαφών αναμένεται να βρεθούν η πορεία των διμερών σχέσεων στους τομείς της πολιτικής συνεργασίας, της οικονομίας, της ενέργειας και των επενδύσεων, το Κυπριακό, αλλά και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.

Ειδικότερα, ο κ. Λαβρόφ θα γίνει δεκτός στις 10 το πρωί από τον Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ στις 10.45 θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα.

Στη συνέχεια, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνομιλίες με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά στο υπουργείο Εξωτερικών. Οι δύο άνδρες θα συνυπογράψουν το Πρόγραμμα Διαβουλεύσεων των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας - Ρωσίας για την τριετία 2017-2019.

Οι δύο υπουργοί θα συμμετάσχουν παράλληλα, στο 4ο Ελληνορωσικό Κοινωνικό Forum στο Ζάππειο Μέγαρο, ενώ θα παραστούν και στα εγκαίνια της έκθεσης «Ερμιτάζ - Πύλη στην Ιστορία» στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο. Η επίσκεψη του Ρώσου υπουργού θα ολοκληρωθεί με την αναγόρευσή του σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πειραιά.