«Ο Τσίπρας θα πάει σε εκλογές, γιατί αλλιώς θα γίνει ‘’Παπανδρέου Νο 2’’… Δεν θα θελήσει κάτι τέτοιο» είπε ο Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στον Σκάι.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε ότι η κυβέρνηση «τα έχει πολιτικά χαμένα» και πρόσθεσε: «Βρίσκεται σε αποδρομή η κυβέρνηση δεν ξέρω ποσό ζωή έχει ακόμη, άλλα να μη γίνει άλλη ζημιά».

«Κάνει ό,τι ξέρει καλύτερα απ’ όλους… Έτσι έτσι κινήθηκαν και στη διαπραγμάτευση Βαρουφάκη… Με την ίδια αλαζονεία κινήθηκαν και στην περίπτωση του νόμου Παππά, παρέκαμψαν το Σύνταγμα και βρέθηκαν σε αναμενόμενη απόφαση. Δεν μπορούν να διαβάσουν την ευρωπαϊκή, τ��ν οικονομική και τη νομική πραγματικότητα και αυτό φέρνει τη μία αποτυχία μετά την άλλη» σημείωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Χατζηδάκης κάλεσε την κυβέρνηση «να σεβαστεί την απόφαση του ΣτΕ και να κινηθεί με πνεύμα κοινής λογικής» ενώ είπε ευθέως ότι στη ΝΔ είναι ιδιαίτερα καχύποπτοι με τις κινήσεις της κυβέρνησης στο θέμα: «Θέλουμε να είμαστε βέβαιοι ότι καταργείται κάθε διάταξη που εγείρει προβλήματα συνταγματικότητας την Πέμπτη στη Βουλή. Να τα νομοθετήσουν αυτά και στη συνέχεια η ΝΔ θα κάτσει εποικοδομητικά για τη σύνθεση».