​Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων, ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος, έκανε μια τρυφερή ανάρτηση στο twitter για την κόρη του. «Η γενναιοδωρία του δότη μετατρέπεται σε θεραπεία για άλλους ανθρώπους που πάσχουν» έγραψε χαρακτηριστικά. Είχε συγκλονίσει και συγκινήσει η απόφαση της οικογένειας του, να δωρίσει τα όργανα της Νίκης, τον Ιούνιο του 2016.

nikh.jpg
Παράλληλα, σήμερα η ΝΔ έδωσε στη δημοσιότητα τις προτάσεις της για τη βελτίωση του καθεστώτος δωρεάς ανθρωπίνων ιστών - οργάνων και μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα, παρουσία του προέδρου της, Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Η παρουσία μου εδώ σηματοδοτεί την προσωπική μου ευαισθησία, η οποία μου γεννήθηκε πριν από μια δεκαετία, όταν είχα επισκεφτεί το Ωνάσειο και είχα μιλήσει με ασθενείς που περίμεναν μια καρδιά για να ζήσουν μια κανονική ζωή», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης στη σύντομη παρέμβασή του, δηλώνοντας πεπεισμένος πως με σωστή ενημέρωση και οργάνωση μπορούν να υπάρξουν λύσεις.
Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ, Ν. Κεραμέως, που παρουσίασε αναλυτικά την πρόταση της ΝΔ, έκανε λόγο για ζήτημα ζωής καθώς πολλοί συγγενείς όταν χάνουν ένα δικό τους άνθρωπο δίνουν ζωή σε κάποιον συνάνθρωπό μας.

Η πρόταση της ΝΔ έχει τις εξής 5 πτυχές:
-Δημιουργία κινητών μονάδων διαπίστωσης εγκεφαλικού θανάτου
-Ενεργοποίηση εκ νέου του θεσμού των συντονιστών μεταμοσχεύσεων
-Παροχή κινήτρων στις ΜΕΘ για τον εντοπισμό δοτών
-Παρακολούθηση και έλεγχο των ΜΕΘ
-Επανεκκίνηση του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων

Ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Χρ. Κέλλας τόνισε πως η κατάσταση με το��ς δότες δεν ήταν πολύ καλή στην Ελλάδα και η πρόταση της ΝΔ έρχεται να δώσει λύσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΕΘΑΝΕ η κόρη του βουλευτή Νικολόπουλου- «Άγγελος ήρθες άγγελος έφυγες» σπαράζει η μάνα της

Μόνο στο star.gr: Ένα θαύμα θα σώσει την κόρη του Νικολόπουλου – Κατέρρευσε ο βουλευτής