Τον πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Αθανάσιο Κουτρομάνο προτείνει η Νέα Δημοκρατία για την προεδρία του ΕΣΡ, σε μία προσπάθεια για λύση του «Γόρδιου Δεσμιού» και του αδιέξοδου που έχει δημιουργηθεί..

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος «οι αυταρχικές μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης, με όχημα τον αντισυνταγματικό νόμο Παππά, για τη χειραγώ��ηση της Ενημέρωσης, οδήγησαν σε αδιέξοδο. Το αδιέξοδο αυτό πρέπει να αρθεί. Γι’ αυτό, η Νέα Δημοκρατία δημοσιοποίησε, από χθες πρόταση Νόμου, που σέβεται τη συνταγματική τάξη, διασφαλίζει την πολυφωνία, αποκλείει το “μαύρο”, προστατεύει τις θέσεις εργασίας στα Μ.Μ.Ε. και φέρνει χρήματα στα δημόσια ταμεία. Σήμερα, κάνει ένα ακόμα υπεύθυνο βήμα για την άρση του αδιεξόδου. Προτείνει για τη θέση του Προέδρου του Ε.Σ.Ρ. τον κ. Αθανάσιο Κουτρομάνο, τέως Πρόεδρο του Αρείου Πάγου».

Ο κ. Κουμουτσάκος χαρακτηρίζει τον κ. Κουτρομάνο ως ένα «πρόσωπο με απόλυτα διαφανή δημόσια πορεία, εγνωσμένου κύρους και ευρύτατης αποδοχής, στο οποίο μπορούν να συμφωνήσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις», ενώ για την πρόταση νόμου της ΝΔ για το ραδιοτηλεοπτικό τοπ��ο είπε: «Η πρόταση Νόμου που παρουσιάσαμε η οποία καταργεί το νόμο Παππά και η υποψηφιότητα του κ. Κουτρουμάνου επιβεβαιώνουν έμπρακτα τη συμβολή της Νέας Δημοκρατίας για λύση. Είναι η προϋπόθεση για να μπει οριστικό τέλος στη σημερινή νοσηρή κατάσταση και στα αδιέξοδα που προκάλεσε η Κυβέρνηση. Εννοείται ότι η επαναφορά της θεσμικής τάξης με την κατάργηση των προβληματικών διατάξεων του νόμου Παππά, προηγείται της επιλογής των προσώπων που θα συγκροτήσουν το Ε.Σ.Ρ.».

Ποιος είναι ο κ. Κουτρο��άνος

Ο κ. Κουτρομάνος κατάγεται από την Καρδίτσα και γεννήθηκε το 1948.

Εισήλθε στο δικαστικό Σώμα στις 19 Ιουλίου 1974 και προήχθη στον βαθμό του αρεοπαγίτη στις 28 Αυγούστου 2006, ενώ αντιπρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου έγινε, επίσης με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, στις 13 Ιουλίου 2011.

Ο κ. Κουτρομάνος είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών, γνωρίζει αγγλικά και γερμανικά, ενώ είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Επελέγη ως Πρόεδρος του Αρείου Πάγου την 7η Αυγούστου 2014.