Την εκτίμηση ότι «έγινε ένα σημαντικό βήμα» στη χθεσινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων εξέφρασε ο Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM.

«Αναρωτιέμαι μήπως έπεσε η Νέα Δημοκρατία στην παγίδα που η ίδια έστησε, γιατί όλοι οι υπόλοιποι συναίνεσαν, εκτός από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Υπήρξε μία πολύ μεγάλη σύνθεση για πρώτη φορά κι αυτό γιατί την πρόταση της κυβέρνησης, εκτός από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, την υποστήριξαν η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ΠΑΣΟΚ δηλαδή, και το Ποτάμι. Πλέον μας απομένει μόνο να αποδεχθεί τη συναίνεση και τη σύνθεση η Νέα Δημοκρατία γι' αυτό και νομίζω πως στην επόμενη συνεδρίαση θα έχουμε τελειώσει» σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μίλησε για «εκβιασμό» στο θέμα του ΕΣΡ από τον κ. Μητσοτάκης.

Όπως εκτίμησε «το 2017 θα έχουμε αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών, περιμένοντας όμως την απόφαση του ΣτΕ για να διαμορφώσουμε τα τελικά χαρακτηριστικά του διαγωνισμού».

Ο κ. Φάμελλος απάντησε και στο αίτημα της ΝΔ για εκλογές, με επίθεση στον Πρόεδρο της ΝΔ: «Δεν πρέπει να ασχοληθούμε άλλο πλέον με αυτό το επαναλαμβανόμενο, εβδομαδιαίο επεισόδιο που παίχθηκε και χθες με την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο κ. Μητσοτάκης αγνοεί την πολιτική πραγματικότητα της Ελλάδας. Αντί να ασχοληθεί με αυτά που καίνε την ελληνική κοινωνία, ασχολείται με μία μονότονη γκρίνια γιατί θέλει μία καρέκλα και αυτός».