​Η πίεση της αντιπολίτευσης και ιδίως της ΝΔ και το νέο ναυάγιο για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, φαίνεται πως οδήγησε την κυβέρνηση να κάνει συνεχείς υποχωρήσεις.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, και μετά από την ολοκλήρωση της Διάσκεψης των Προέδρων, έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη με τη συμμετοχή και του Προέδρου της Βουλής, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Σε αυτή τη σύσκεψη αποφασίστηκε «το πάγωμα» του νόμου- γέφυρα για τις τηλεοπτικές άδειες, δηλαδή το πάγωμα της νομοθετικής ρύθμισης για το προσωρινό καθεστώς των καναλιών.

Κυβερνητικές πηγές επισήμαναν στο ΑΠΕ ότι αποφασίστηκε «να μην επισπευσθεί η νομοθετική ρύθμιση για το προσωρινό καθεστώς, αλλά να συγκληθεί εκ νέου η Διάσκεψη των Προέδρων, σε μια περαιτέρω προσπάθεια να καμφθεί η αδιαλλαξία της ΝΔ, δεδομένης την ευρείας πλειοψηφίας που διαμορφώθηκε».

Ο Παππάς κάλεσε τη ΝΔ να πει το "ναι"

Να συνεχιστεί η προσπάθεια για συγκρότηση του ΕΣΡ ζήτησε από την πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, σημειώνοντας ότι στη Διάσκεψη Προέδρων της Δευτέρας «έγιναν σημαντικά βήματα».Ο κ. Παππάς κάλεσε τη Ν.Δ. να πάει από το «παρών» στο «ναι», με ανάρτησή του στο Twitter.
pap1.jpg
«Τα κόμματα του ναι στη σημερινή διάσκεψη προέδρων είναι αυτά που ψήφισαν όλα ή πολλά από τα άρθρα του ν.4339», σχολίασε επίσης ο υπουργός Επικρατείας.

pap2.jpg

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΝΑΥΑΓΙΟ για το ΕΣΡ! Υποχώρησε η κυβέρνηση για Πολύδωρα και Μουλόπουλο- ΟΧΙ από ΝΔ

Μαξίμου:Η ΝΔ υποχρεώνεται να αναλάβει τις ευθύνες της- ΝΔ: Τέρμα τα παιχνίδια!

Τηλεοπτικές άδειες: Τι κρύβει η επιμονή της κυβέρνησης να νομοθετήσει παρά την απόφαση του ΣτΕ