«Η ευρεία πλειοψηφία στην διάσκεψη των Προέδρων, υποχρεώνει την ΝΔ να αναλάβει τις ευθύνες της» σχολιάζει το Μαξίμου, μετά την άκαρπη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και συνεχίζει:

«Για πρώτη φορά, σήμερα, μετά από 5 συνεδριάσεις, διαμορφώθηκε, στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, ευρεία πλειοψηφία, πολύ κοντά στην συνταγματικά απαιτούμενη των 4/5. Διαμορφώνονται, έτσι, ισχυρές τάσεις συναίνεσης για την άμεση συγκρότηση του ΕΣΡ, που αποτελεί συνταγματική υποχρέωση».

Η κυβέρνηση καλεί τη ΝΔ να αναλάβει τις ευθύνες της, καταλήγοντας: ��Η νέα αυτή πραγματικότητα υποχρεώνει την ηγεσία της ΝΔ, να μετακινηθεί, επιτέλους, στην επόμενη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, από την ανοιχτή υπονόμευση σε θέση ευθύνης».

Νωρίτερα, κατά την απόσυρση της υποψηφιότητας Πολύδωρα και όταν προτάθηκε για Πρόεδρος του ΕΣΡ, ο Ροδόλφος Μορώνης, κύκλοι της ΝΔ, σχολίαζαν πως «ήρθε η ώρα να σταματήσουν τα αστεία και να παίζονται παιχνίδια».

Κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισαν ότι η ΝΔ έχει ξεκαθαρίσει πως πρώτα πρέπει να καταργηθεί ο νόμος Παππά, στη συνέχεια να ψηφιστεί νέος νόμος και μετά να ξεκινήσει η συζήτηση για τα ονόματα.

«Από αύριο επιστρέφουμε στα πραγματικά προβλήματα της κοινων��ας. Αυτά δεν είναι τα πραγματικά προβλήματα. Θα τους αφήσουμε να λύσουν τα προβλήματα που δημιούργησαν μόνοι τους», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΝΑΥΑΓΙΟ για το ΕΣΡ! Υποχώρησε η κυβέρνηση για Πολύδωρα και Μουλόπουλο- ΟΧΙ από ΝΔ