Νέα αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης προκαλεί η τροπολογία που κατέθεσε το απόγευμα στη Βουλή, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, με την οποία αναστέλλει και δεν καταργεί το επίμαχο άρθρο του νόμου, που μεταβίβαζε τις αρμοδιότητες για τα ραδιοτηλεοπτικά από το ΕΣΡ στον ίδιο τον υπουργό.

Στη Διάσκεψη των Προέδρων ��ης Βουλής, διαφωνίες εκφράστηκαν και για την πρόταση της Κυβέρνησης να είναι Πρόεδρος του ΕΣΡ, ο Βύρων Πολύδωρας.

«Δεν έχουν καν την γενναιότητα να ακυρώσουν τον νόμο απλά μόνο αναστέλλουν την εφαρμογή του, σαν να θέλουν να τον επαναφέρουν στη συνέχεια» σημείωσε ο Νίκος Δένδιας.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος επισήμανε ότι δεν έχει κάτι προσωπικό με τον κ.Πολύδωρα αλλά, «στο μυαλό μου έρχονται οι ζαρντινιέρες» και πρόσθεσε: «Τότε να προτείνουμε κι εμείς τον κ.Αλαβάνο, τον κ.Λαφαζάνη. Δεν είναι αυτή όμως δημιουργική πρόταση».

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιώργος Βαρεμένος σχολίασε: «Πυροδοτείται μια σύγκρουση που εγώ δεν μπορώ να την καταλάβω, ακόμη κι αν αφορά εγωιστικά συμφέροντα».

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τόνισε ότι «πράγματι η καχυποψία είναι πολύ αυξημένη αυτή την περίοδο προς όλους και προς όλα και ταυτόχρονα πρέπει να σας πω ότι αυτήν την καλλιεργεί πολύ περισσότερο η κυβέρνηση, με τον πανηγυρικό τρόπο που επέλεξε να αναμειχθεί η κυβέρνηση, πάλι αντισυνταγματικά στο ποιος θα είναι ο πρόεδρος του ΕΣΡ».

Ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Λυκούδης, διερωτήθηκε: «Θεωρείτε ότι μπορεί να είναι για όλους εμάς, πρόταση συναινετική ο κ.Πολύδωρας; Δεν είναι πρόβλημα προσώπου».

Ο Νικήτας Κακλαμάνης δε, σχολίασε: «Ακούγοντας τον αγαπητό μου Βύρωνα χθες στην κρατική τηλεόραση, μου έδωσε την εντύπωση ότι δεν ενδιαφέρεται να γίνει πρόεδρος του ΕΣΡ. Μάλλον ενδιαφερόταν να αντικαταστήσει την κα Γεροβασίλη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ τελικά ο Πολύδωρας - ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΕ ο Βούτσης

Μεϊμαράκης σε Βούτση: «Ο πρωθυπουργός να σας αφήσει να ασκήσετε τα καθήκοντα του ΠτΒ»

ΑΥΤΗ είναι η τροπολογία με την οποία ο Παππάς ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ το νόμο του για τις τηλεοπτικές άδειες