​Το plan B της κυβέρνησης, ώστε να καταφέρει να ξεπεράσει τα εμπόδια και να αναλάβει ο Βύρων Πολύδωρας πρόεδρος του ΕΣΡ αποκάλυψαν σε ραδιοφωνικές τους συνεντεύξεις ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Β. Κόκκαλης, αλλά και ο υπουργός Υποδομών, Χ. Σπίρτζης.

Οι εναλλακτικές που προωθούνται από πλευράς κυβέρνησης είναι δύο, η αλλαγή σύνθεσης της διάσκεψης των προέδρων και ο νόμος – γέφυρα για τον οποίο μίλησε χθες ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης, Λ. Κρέτσος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό North 98,0 ο κ. Κόκκαλης υπερθεμάτισε την αλλαγή της σύνθεσης της διάσκεψης των προέδρων με την αλλαγή του κανονισμού της Βουλής.

«Είναι μια συζήτηση που είχε ανοίξει το καλοκαίρι και είπαμε ότι θα το δούμε ξανά το φθινόπωρο», είπε ο κ. Κόκκαλης και φαίνεται ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βρήκε την κατάλληλη ευκαιρία για να προωθήσει τον εκλεκτό της στην προεδρεία του ΕΣΡ και τον περίφημο νόμο της για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο κ. Κόκκαλης εξέφρασε ακόμα τη λύπη του που η ΝΔ δε συναινεί στην πρόταση Πολύδωρα και αναρωτήθηκε πώς ψηφίστηκε για πρόεδρος της Βουλής το 2012 και δεν μπορεί να ψηφιστεί τώρα για πρόεδρος του ΕΣΡ.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υποδομών, Χ. Σπίρτζης, μιλώντας στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό, τόνισε πως αν και στη σημερινή διάσκεψη των προέδρων δεν επιτευχθεί η απαραίτητη συναίνεση για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, τότε η κυβέρνηση θα αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία που θα έχει να κάνει από τώρα έως τη συγκρότηση του ΕΣΡ, αλλάζοντας το άρθρο ένα που κρίθηκε αντισυνταγματικό από το ΣτΕ στο νόμο Παππά.

Υποστήριξε κι εκείνος ότι μπορεί να αλλάξει η σύνθεση της διάσκεψης των προέδρων, αλλά μετά από συζήτηση με τα αρμόδια όργανα της Βουλής και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι δε συναινεί στο όνομα του κυρίου Πολύδωρα γιατί υπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα.