Την εκτίμηση ότι η απόφαση της κυβέρνησης να προτείνει ως επικεφαλής του ΕΣΡ τον Βύρωνα Πολύδωρα «δεν ήταν και πρόταση με σκοπό την επιτυχία, την ευτυχή κατάληξη του ζητήματος» εξέφρασε ο Βασίλης Λεβέντης.

«Πρώτα επιτυγχάνεις συναίνεση και μετά συγκαλείς διάσκεψη. Όταν συγκαλείς διάσκεψη και ο καθένας λέει το δικό του, τι τη συγκαλείς; Για να γελοιοποιήσεις και την έννοια της διαδικασίας;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και πρόσθεσε: «Βάζεις έναν που έχει προδώσει τη ΝΔ, που έχει πει υπέρ της Χρυσής Αυγής, που έχει εγκωμιάσει τον Παππά ότι έκανε καλό νόμο - έναν νόμο που κρίθηκε αντισυνταγματικός - τον βάζεις και λες ότι ανήκει στον απέναντι και περιμένεις να τον ψηφίσουν;».

«Για να λήξει το ζήτημα προτείνω άτομα που έχουν φύγει πια από την πολιτική και που έχουν μία στοιχειώδη σοβαρότητα, να μην είναι άτομα που έχουν το απροσδόκητο» είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, προτείνοντας ως τέτοια πρόσωπα, είτε τον Σταύρο Δήμα είτε τον Ανδρέα Ανδριανόπουλο.

«Ο κ. Τσίπρας να μην προτείνει ονόματα και να περιμένει από τους άλλους να ψηφίζουν. Να συνεννοηθεί με τους άλλους. Αντί ο πρωθυπουργός να δίνει ονόματα και να περιμένει πώς αντιδρούν οι άλλοι, να πάρει τηλέφωνο τον Μητσοτάκη και να του πει: Παίρνω πίσω τον νόμο Παππά και εν ανάγκη διώχνω και τον υπουργό. Έναν υπουργό που όντως παρέβη τον νόμο, κάτι που το Σύνταγμα είχε αναθέσει στο ΕΣΡ πήγε να το πάρει αυτός σαν αρμοδιότητα» πρόσθεσε.

«Να πάρουν πίσω τον νόμο Παππά και να ζητήσουμε από τη ΝΔ να μας πει ένα όνομα. Σ' αυτή την περίπτωση η ΝΔ δε μπορεί να πει όχι, γιατί αν πει όχι εκτίθεται. Όλος ο νόμος Παππά πρέπει να πάει πίσω, γιατί το σκεπτικό αυτού του νόμου ήταν να παραμερίσουμε το ΕΣΡ» κατέληξε ο κ. Λεβέντης.