​«Οδηγός που δεν ξέρει να βάζει όπισθεν, είναι κακός οδηγός» είχε πει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Μετά από το αδιέξοδο και το «μπλόκο» από το ΣτΕ, ο Νίκος Παππάς αποφάσισε… άτακτη υποχώρηση και προανήγγειλε συνολική αλλαγή του νόμου του για τις άδειες μόλις δημοσιοποιηθεί το σκεπτικό της απόφασης του ΣτΕ.

Μιλώντας στο Real FM και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου, ο υπουργός Επικρατείας είπε χαρακτηριστικά: «Θα προχωρήσουμε στη συνολική αλλαγή του νόμου 4339/15, για την αδειοδότηση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών μόλις δημοσιοποιηθεί το σκεπτικό της σχετικής απόφασης του ΣτΕ».

Παράλληλα, ο κ. Παππάς επιβεβαίωσε ότι θα φέρει σήμερα στη βουλή τη διάταξη για τιςς αρμοδιότητες του ΕΣΡ: «Σήμερα φέρνουμε στη Βουλή τη διάταξη για την αναστολή του άρθρου 2Α, το οποίο μετέφερε τις αρμοδιότητες για τη διεξαγωγή από το ΕΣΡ, που δεν υπήρχε τότε, στον Υπουργό Επικρατείας».

Ο κ. Παππάς υπερασπίστηκε τον νόμο της κυβέρνησης και επιτέθηκε στη ΝΔ, που ζητάει να καταργηθεί: «Να μας πει η ΝΔ ποια διάταξη θέλει να φύγει. Μήπως η διάταξη προβλέπει ότι πρέπει να έχουν τρία δελτία ειδήσεων; 400 εργαζόμενους;».

Αναφορικά με τη σημερινή διάσκεψη των Προέδρων, ο ίδιος δήλωσε ότι δεν θέλει να προεξοφλήσει τίποτα και πρόσθεσε: «Ο κ. Πολύδωρας δεν είναι πολιτικός φίλος του ΣΥΡΙΖΑ. Έχει υπάρξει πολιτικός μας αντίπαλος για πολλά χρόνια. Η είδηση είναι ότι η ΝΔ ακόμα και αυτό το πρόσωπο βρήκε τη δυνατότητα το πρόσωπο αυτό να το στηλιτεύσει και να το επικρίνει».