​Μπορεί η πρόταση της κυβέρνησης για την προεδρία του ΕΣΡ να μην έχει κλείσει ούτε 48ωρο και η Διάσκεψη των Προέδρων να απέχει μόλις λίγες ώρες αλλά φαίνεται πως αρκετοί σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ έχουν αρχίσει να σκέφτονται… τον επόμενο, μετά τον Βύρωνα Πολύδωρα!

Μετά τις έντονες αντιδράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που μίλησαν για ξεφτίλα, πρωτοκλασάτα στελέχη έδειξαν π��ς ήδη έχει «καεί» η υποψηφιότητα του κ. Πολύδωρα και μίλησαν για την επόμενη μέρα και τις επόμενες κινήσεις.

«Όταν υπάρχει καλή διάθεση, στα πρόσωπα θα βρεθεί λύση. Η κουβέντα που θα γίνει απόψε επιτάσσει να έρθουμε όλοι να βρούμε λύση για να κλείσει η ιστορία με το ΕΣΡ» είπε στον Alpha FM ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, λέγοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι η κυβέρνηση δεν θα επιμείνει στον Βύρωνα Πολύδωρα, ο οποίος εξάλλου έχει εισπράξει ένα διακομματικό «όχι» από την αντιπολίτευση.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις που προκάλεσε η πρόταση να είναι πρόεδρος του ΕΣΡ ο Βύρων Πολύδωρας σχολιάσε: «Πάντα υπάρχουν ενστάσεις. Αν έχω επιφύλαξη για κάποιον δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποκλειστεί κιόλας. Υπάρχουν πρόσωπα. Θα ήμαστε πολύ φτωχοί ως χώρα και ω�� κόμμα αν δεν είχαμε πρόσωπα».

«Βγήκαν όλοι από αυτή τη διαδικασία της τρικυμίας πιο σοφοί» είπε με νόημα ο κ. Κουρουμπλής, ζητώντας μια νέα αρχή: «Όλες οι αρμοδιότητες επιστρέφουν στο ΕΣΡ. Η συναίνεση είναι μια συμφωνία και ο καθένας μπορεί να έχει επιφυλάξεις αλλά ο τόπος την έχει ανάγκη. Ας κάνουμε μια νέα αρχή».

Στην… μετά-Πολύδωρα εποχή πέρασε και ο Σωκράτης Φάμελλος.

«Πρέπει να υπάρχει μια σύνθεση. Αν δεν είναι σύμφωνοι, ας φέρουν μια άλλη πρόταση. Είναι προς όφελος της δημοκρατίας να έχουμε ΕΣΡ και να γίνει διαγωνισμό» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στα Παραπολιτικά FM.

Την ίδια ώρα, ο Κώστας Χρυσόγονος ζήτησε ευθέως να προτείνει άλλο πρόσ��πο η κυβέρνηση.

«Θα μπορούσε να βρεθεί κάποιος άλλος από τον Βύρωνα Πολύδωρα. Δεν τον έχει παντρευτεί η κυβέρνηση, o Πολύδωρας είναι μια πρόταση που θα μπορούσε να αλλάξει, μπορεί να προτείνει και άλλο πρόσωπο» είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ιδανικό σενάριο στη υπόθεση θα ήταν «να επιταχύνει το ΣτΕ την έκδοση της απόφασης, και στη συνεχεία οι πολιτικές δυνάμεις να καταλήξουν σε απόφαση».

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσόγονο στο νέο νόμο για τα κανάλια πρέπει να υπάρχει «πρόβλεψη κωλυμάτων για τους καναλάρχες, δεν μπορεί να είναι κάποιος υπόδικος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης ή κάτι άλλο και να μπορεί ανενόχλητος να συνεχίσει να λειτούργει και να βομβαρδίζει την κοινωνία με τηλεοπτικά μηνύματα»

Τέλος, όσον αφορά τις προσωρινές άδειες, ο κ. Χρυσόγονος είπε ότι χρειάζεται μια ρύθμιση-γέφυρα αλλά ξεκαθάρισε πως πρέπει να είναι «κάτι προσωρινό» μέχρι να γίνει ο διαγωνισμός από το ΕΣΡ.
Δείτε ακόμη: