​Ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος μίλησε στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΙ για τις τηλεοπτικές άδειες.

Μάλιστα ο κ. Κρέτσος εξέφρασε την άποψη ότι ο αριθμός των καναλιών που θα υπάρχουν στην Ελλάδα δεν θα είναι πολύ διαφορετικός από το 4 πο�� πρότεινε η κυβέρνηση ακόμα και αν δοθούν οι αρμοδιότητες για την απόφαση αυτή στο ΕΣΡ με απόφαση του πολιτικού συστήματος.

«Είτε λόγω της αγοράς είτε λόγω του περιορισμού στο φάσμα συχνοτήτων, δεν θα γυρίσουμε σε αριθμό πολύ διαφορετικό από το 4» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κρέτσος στη συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ.

Μιλώντας για τη διάταξη που ρυθμίζει το θέμα των τηλεοπτικών αδειών στο μεταβατικό στάδιο μέχρι τη συγκρότηση του ΕΣΡ ο κ. Κρέτσος είπε ότι «σύμφωνα με την αρχή της ��σότιμης μεταχείρισης βεβαίωση προσωρινής λειτουργίας μπορεί να λάβει όποιος ανταποκρίνεται στα δικαιολογητικά του νόμου 4339 που δεν έχει καταργηθεί».

Επιπλέον είπε ότι αυτό πρακτικά σημαίνει ότι «βεβαίωση μπορεί να πάρει όποιος μπορεί να εκπληρώσει προϋποθέσεις όπως τραπεζική και ασφαλιστική ενημερότητα ή να έχει 400 εργαζομένους πλήρους απασχόλησης σε διάστημα 3 μηνών όπως προβλέπει ο νόμος».

«Εάν εκπληρούν όλες τις προϋποθέσεις και καταθέσουν εύλογο τίμημα θα μπορούν να ανοίξουν κανάλι και οι κ.κ. Σαββίδης και Μαρινάκης» συμπλήρωσε ο κ. Κρέτσος.

Όπως είπε με αυτό τον τρόπο «δεν αδειοδοτούμε το σάπιο σύστημα ξανά, βάζουμε τέλος στο τζάμπα».

Κατά τον κ. Κρέτσο η ρύθμιση που θα φέρει η κυβέρνηση θα δίνει βεβαιώσεις λειτουργίας που θα αφορούν το χρονικό διάστημα μέχρι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός από το ΕΣΡ για τον οποίο ο ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας είπε ότι «θα περάσει ένα σοβαρό διάστημα μέχρι να γίνει αυτό».

Μιλώντας τέλος για την πρόταση της κυβέρνησης ο Βύρων Πολύδωρας να είναι ο πρόεδρος του ΕΣΡ ο κ. Κρέτσος είπε ότι «κάναμε άλμα με την πρόταση αυτή» και πρόσθεσε ότι η «πρόταση είναι στην κρίση των πολιτών».

Διαβάστε επίσης:

ΕΠΙΘΕΣΗ στη Δικαιοσύνη από τον Κρέτσο: ''Αλαζονεία και ύβρι από το ΣτΕ στο 30% των πολιτών''

Χοντραίνει το «παιχνίδι» με βαριές εκφράσεις ο Κρέτσος: Εκβιάστηκαν οι δικαστές του ΣτΕ