Σε αδιέξοδο φαίνεται πως θα οδηγηθεί το θέμα της προεδρίας του ΕΣΡ! Μετά την ανακοίνωση του Μαξίμου ότι θα προτείνει για υποψήφιο πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης τον Βύρωνα Πολύδωρα, η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί την κυβέρνηση για «επικοινωνιακά παιχνίδια».

Σύμφωνα με παράγοντες της ΝΔ, «ο Βύρων Πολύδωρας με δηλώσεις του στο παρελθόν είχε στηρίξει το νόμο Παππά άρα δεν είναι το κατάλληλο πρόσωπο για αυτή την θέση. Επίσης είναι ο άνθρωπος που είχε προτείνει τη συνεργασία της ΝΔ με την Χρυσή Αυγή, πράγμα αδιανόητο για τη ΝΔ», όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

«Η κυβέρνηση, εγκλωβισμένη στα α��ιέξοδα που η ίδια δημιούργησε, δείχνει ότι βρίσκεται σε απελπισία. Οφείλει να προσαρμοστεί στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά, αντί να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια.

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν αφορούσε στα πρόσωπα που συνθέτουν το ΕΣΡ, αλλά στην αντισυνταγματική μεταφορά αρμοδιοτήτων από το ΕΣΡ στον κ. Παππά.

Απαιτείται αμέσως νομοθετική ρύθμιση, την οποία η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει άμεσα στη Βουλή, για να επιστραφούν στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης οι αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα.

Η στελέχωση του ΕΣΡ με πρόσωπα εγνωσμένου κύρους θα ακολουθήσει αμέσως μετά.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι γνωρίζουν, ότι το πρόσωπο του κ. Βύρωνα Πολύ��ωρα, που προτείνεται από τον κ. Τσίπρα για την προεδρία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, δεν πληροί τις προϋποθέσεις που ο θεσμός απαιτεί».

Διαβάστε επίσης:

Ο Βύρων Πολύδωρας υποψήφιος πρόεδρος του ΕΣΡ! Συνάντηση με τον Τσίπρα στο Μαξίμου

Πολύδωρας: «Η πρόταση να αναλάβω πρόεδρος του ΕΣΡ είναι τιμητική και αποτελεί πρόταση ευθύνης»

ΑΡΧΙΣΑΝ τα όργανα! Ο Άδωνις για τον Πολύδωρα και ο διάλογο�� με τον Παπαδημούλη