​«Θέλω να συμβάλω στη θεσμική και νομική εξομάλυνση», επισήμανε ο Βύρων Πολύδωρας, ο οποίος αποτελεί την πρόταση της κυβέρνησης για την προεδρία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου είχε συνάντηση με τον Πρωθυπο��ργό, Αλέξη Τσίπρα, και τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο κ. Πολύδωρας υπογράμμισε πως «δεν πάει άλλο με το αδιέξοδο» και σημείωσε ότι «η πρόταση να αναλάβω πρόεδρος του ΕΣΡ είναι τιμητική και αποτελεί πρόταση ευθύνης». «Η κατάσταση στο θέμα αυτό είναι σε ένα βραχυκύκλωμα» πρόσθεσε.

29-12542014819327.jpg
Όπως εξήγησε, στόχος αποτελεί η άμεση συγκρότηση του ΕΣΡ με όλες τις αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα και ξεκαθάρισε ότι «αυτό που εξέθεσα εγώ στον Πρωθυπουργό και στον Πρόεδρο της Βουλής είναι ότι με συνταγματική συμπεριφορά και συμμόρφωση αποδεχόμαστε την απόφαση του ΣτΕ και εννοούμε ότι το καίριο σημείο είναι η συγκρότηση του ΕΣΡ με όλες τις αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Αυτό έγινε αποδεκτό και αυτή είναι η νέα θέση για την συγκρότηση του ΕΣΡ. Εγώ δεν κάνω επικοινωνιακά παιχνίδια. Είδα τάση για συναίνεση που είναι προϋπόθεση της δικής μου παρεμβάσεως, που εκτείνεται στην ανάληψη της πρωτοβουλίας να επικοινωνήσω με όλους τους αρχηγούς των κομμάτων και να εκθέσω τις σκέψεις μου και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Τέλος κατέληξε ότι «όλα θα γίνουν με ένα πνεύμα συναινετικό. Δεν πάει άλλο με το αδιέξοδο. Την ένταση με τη Δικαιοσύνη δεν την εννοώ. Εκτός τόπου και χρόνου είναι η ένταση με την Δικαιοσύνη αυτές τις ώρες. Θέλω να είμαι παράγοντας εξομάλυνσης θεσμικής και νομικής αξίας».

Να σημειωθεί ότι την Δευτέρα στις 17.00 είναι προγραμματισμένη η Διάσκεψη των Προέδρων.

Διαβάστε επίσης:

Ο Βύρων Πολύδωρας υποψήφιος πρόεδρος του ΕΣΡ! Συνάντηση με τον Τσίπρα στο Μαξίμου

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Συνάντηση Τσίπρα με υποψήφιο πρόεδρο του ΕΣΡ στο Μαξίμου

Το ΟΧΙ της ΝΔ για Πολύδωρα: «Δεν πληροί τις προϋποθέσεις για Πρόεδρος του ΕΣΡ»

Να ΠΕΣΟΥΝ οι ΤΟΝΟΙ ζητά τώρα ο Παππάς: "Οι αρμοδιότητες στο ΕΣΡ''

ΑΡΧΙΣΑΝ τα όργανα! Ο Άδωνις για τον Πολύδωρα και ο διάλογος με τον Παπαδημούλη