Σε νέα επίθεση κατά της Δικαιοσύνης προχώρησε η κυβέρνηση, λίγες μάλιστα ώρες μετά την οργισμένη ανακοίνωση και των δικαστών του Ελεγκτικού Συνεδρίου που τόνισαν με νόημα πως «η πολιτική χωρίς τη Δικαιοσύνη είναι οργανωμένη ληστεία».

Ο γ.γ. Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος μετά το άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών με τίτλο «Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο» όπου ανέφερε -μεταξύ άλλων- πως «η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ ζητά το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο να παραμείνει θολό», μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του "Ε" είπε πως οι δικαστές του ΣτΕ εκβιάστηκαν! Από την άλλη, βέβαια, ξεχνά ότι οι ίδιοι οι δικαστές κατακεραύνωσαν την αποκάλυψη ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων ενός εκ των δικαστών του ΣτΕ και πως η εφημερίδα «Αυγή» ήταν αυτή που τον κατονόμασε στο πρωτοσέλιδό της…

Ο κ. Κρέτσος κατήγγειλε πως «επί οκτώ μήνες η κυβέρνηση υφίσταται μιντιακή τρομοκρατία» και συμπλήρωσε πως δεν ήταν μόνο οι δικαστές αυτοί που εκβιάστηκαν, αλλά και όλοι οι δημόσιοι λειτουργοί που ενεπλάκησαν στη διαδικασία.

Ο ίδιος, υπερασπίστηκε τον νόμο του πολιτικού του προϊστάμενου, Νίκου Παππά, λέγοντας ότι ήταν ο πιο φιλικός νόμος για το ΕΣΡ (προφανώς… μετά αφού θα του επιστρέφονταν οι αρμοδιότητες που του είχαν αφαιρεθεί!), ενώ κατηγόρησε για ακόμη μία φορά τη ΝΔ για το μη σχηματισμό του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

«Μέχρι να γίνει ο διαγωνισμός, αν συμφωνούν οι άλλοι ότι τα κανάλια πρέπει να εκπέμπουν δωρεάν, εμείς δεν θα το επιτρέψουμε. Ο νόμος θα προβλέπει ότι θα υπάρχει αντίτιμο για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας, ελπίζουμε ότι θα γίνει γρήγορα ο διαγωνισμός από το ΕΣΡ και δεν θα υπάρξει δεύτερος χρόνος» τόνισε ο κ. Κρέτσος, τοποθετώντας το συνολικό αντίτιμο (δηλαδή για όλα τα κανάλια) στα 25 εκατ. ευρώ.

Πάντως, ο κ. Κρέτσος τώρα φαίνεται πως διαπίστωσε ότι χωρούν και περισσότερα από 4 κανάλια αφού είπε πως με βάση τα στοιχεία που έχει η κυβέρνηση μπορούν να εκπέμψουν μέχρι 6 με 7 κανάλια σε High Definition! Τώρα, αν κάποιο… ΜΙΤ (Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης, ένα από τα μεγαλύτερα, σημαντικότερα και πλέον φημισμένα πανεπιστήμια και κέντρα βασικής και τεχνολογικής έρευνας παγκοσμίως) ισχυρίζεται ότι ο ρεαλιστικός αριθμός είναι το διπλάσιο (δηλαδή 14 κανάλια) προφανώς λίγη σημασία έχει…

Δείτε ακόμη:

Και το Ελεγκτικό Συνέδριο κατά της κυβέρνησης:Οργανωμένη ληστεία η πολιτική χωρίς τη Δικαιοσύνη