Νέα αλλαγή γραμμής αποφάσισε η κυβέρνηση για τις τηλεοπτικές άδειες μετά την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά.

Ενώ στην πρώτη αντίδραση δια της Όλγας Γεροβασίλη η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα θα φέρει νέο νόμο για χορήγηση βεβαιώσεων λειτουργίας από τον υπουργό Επικρατείας για τα κα��άλια που έχουν τις προϋποθέσεις με βάση το νόμο του, σε νεότερη σύσκεψη αποφασίστηκε να επιδιωχθεί πρώτα η συγκρότηση ΕΣΡ.

Έτσι, μετά το σχετικό τηλεφώνημα του Αλέξη Τσίπρα στον Νίκο Βούτση η διάσκεψη των προέδρων θα γίνει τη Δευτέρα το απόγευμα και τώρα η κυβέρνηση πιέζει ξανά τη ΝΔ να συναινέσει επ' αυτού.

Ωστόσο, στην κυβέρνηση επιμένουν ότι η απόφαση του ΣτΕ δεν ακυρώνει όλο το νόμο Παππά αλλά μόνο τη σχετική διάταξη, επισημαίνοντας πως ο περίφημος νόμος 4339/2015 ήταν ο πιο φιλικός από οποιονδήποτε άλλον στο ΕΣΡ.

Η ΝΔ, δια του εκπροσώπου της Γιώργου Κουμουτσάκου, ξεκαθάρισε ότι ο νόμος κατέπεσε και πρώτη προϋπόθεση για να συζητήσει τη συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης είναι με νόμο να επιστρέψουν σε αυτό οι αρμοδιότητες που του έχουν αφαιρεθεί.

Αν συγκροτηθεί ΕΣΡ εκείνο θα ορίσει τον αριθμό των αδειών, το τίμημα και το διαγωνισμό αδειοδότησης όπως προβλέπει το Σύνταγμα χωρίς να ισχύουν τα ποσά που ανέφερε χθες ο Νίκος Παππάς με βάση τα 250 εκ που θα εισέπραττε το κράτος με βάση τον διαγωνισμό που έχει ήδη γίνει αλλά δεν ισχύει πια.

Η προφανής αντίφαση, όμως, παραμένει: πως από τη μία πλευρά το ΕΣΡ αν συγκροτηθεί θα τα ορίσει όλα και ταυτόχρονα θα ισχύσουν οι προδιαγραφές του πρώτου διαγωνισμού από τον οποίο τέθηκαν εκτός το Mega, το Ε, και το ART;

Δεν αποκλείεται η κυβέρνηση να περιμένει τελικά πρώτα να συγκροτηθεί Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για την -όποια- επόμενη κίνηση, την ώρα που η ΝΔ θέτει ακόμη πιο επιτακτικά την ανάγκη προσφυγής σε πρόωρες εκλογές.

Δείτε ακόμη:

Νέα ρύθμιση με βάση τον αντισυνταγματικό νόμο και προσωρινή άδεια σε 6 κανάλια θέλει ο Παππάς

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Star: Κάνει πίσω η κυβέρνηση - Επιστρέφει τις αρμοδιότητες στο EΣΡ!