«Είχα μιλήσει από την πρώτη μέρα που κατατέθηκε ο νόμος στη Βουλή και είχα πει ότι ο νόμος ήταν και αντισυνταγματικός και αντικοινοτικός. Ήταν μια αναμενόμενη εξέλιξη. Δεν είναι κανείς σοφός με το να προβλέπει αυτό, ούτε μάντης. Εάν έχει στοιχειώδη γνώση του Συντάγματος και των άρθρων του αντιλαμβάνεται ότι αυτό το οποίο προσπάθησε να κάνει η κυβέρνηση ήταν όντως αντισυνταγματι��ό» είπε ο Θόδωρος Ρουσόπουλος μιλώντας στα Παραπολιτικά FM μία ημέρα μετά την απόφαση του ΣτΕ.

Αναφερόμενος στο νόμο για τον βασικό μέτοχο, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι είναι τελείως διαφορετική η υπόθεση του βασικού μετόχου από την υπόθεση της αδειοδότησης και εξήγησε πως το 2007 η τότε κυβέρνηση είχε κάνει τον νόμο 3592, ο οποίος είναι ο νόμος για την αδειοδότηση και τη συγκέντρωση.

«Αυτό το νόμο επικαλέστηκε τον Φεβρουάριο του ’15 ο κ. Παππάς όταν ανέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του για τις προγραμματικές δηλώσεις της στη Βουλή, λέγοντας ότι θα εφαρμοστεί η συνταγματική πρόβλεψη και η κείμενη νομοθεσία. Τότε δηλαδή η κυβέρνηση δεν είχε αποφασίσει ότι θα φτιάξει καινούργιο νόμο, είχε αποφασίσει ότι θα εφαρμόσει αυτόν που υπήρχε και που δυστυχώς για χρόνια έμεινε ανενεργός» είπε ο κ. Ρουσόπουλος .

Απαντώντας στους ισχυρισμούς της κυβέρνησης πως προσπάθησε να βάλει τη διαπλοκή να πληρώσει για τη δημόσια συχνότητα που κατείχε, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η κυβέρνηση κατάφερε με την επιχειρηματολογία της να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα και τονίζει: «Υπάρχει διάχυτη εντύπωση στον κόσμο ότι αυτοί που λέμε καναλάρχες δεν πλήρωσαν ποτέ και τίποτα. Αυτό δεν είναι αληθές. Η νομοθεσία που υπήρχε και πριν από την κυβέρνηση της ΝΔ του 2004 προέβλεπε πληρωμή ενός ποσοστού της τάξεως του 2% επί του τζίρου των καναλιών ως τέλος ενοικίασης της συχνότητας. Τα ποσά που έχει ωφεληθεί το Ελληνικό Δημόσιο στα χρόνια που η κ��βέρνηση προσπαθεί να περάσει ως χρόνια ανομίας φτάνουν περίπου τα 150 εκατ. ευρώ».

Συνεχίζοντας, ο κ. Ρουσόπουλος τόνισε πως το ΕΣΡ πρέπει να συγκροτηθεί και στη συνέχεια να προχωρήσει από αυτό η αδειοδότηση, ενώ αναφορικά με το τίμημα είπε: «Η ίδια η κυβέρνηση να έρθει σε συνεργασία με το ΕΣΡ, ανάλογα με το τι προβλέπει ο νόμος και η συνταγματική επιταγή για να ορίσει το τίμημα. Το τίμημα είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να στηριχθεί πια από την αγορά, από το ΕΣΡ και βεβαίως να παίξει το ρόλο της και κάθε πολιτική δύναμη σε αυτό».

Ο ίδιος, για άλλη μία φορά θύμισε πως το ΜΙΤ έχει πει πως ο αριθμός των καναλιών που χωράνε στην Ελλάδα είναι τουλάχιστον 16 σε High Definition, ενώ απαντώντας στο αν εκτιμά ότι θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις μετά την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου, είπε: «Δεν θα έλεγα ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση, είναι όμως όντως ένα ισχυρό πολιτικό πλήγμα. Νομίζω ότι η σημερινή κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει όσο περισσότερο γίνεται στο χρόνο και πως αυτό το ράπισμα από το ΣτΕ δεν είναι ικανό να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές».

Τέλος, αναφερόμενος στη ΝΔ ο κ. Ρουσόπουλος επεσήμανε πως βλέπει ότι έχουν γίνει πολλά βήματα στην αναδιοργάνωση του κόμματος και τάχθηκε υπέρ της ανανέωσης του πολιτικού σκηνικού αλλά αξιοποιώντας την εμπειρία που υπάρχει από το «παλιό» πολιτικό προσωπικό. Παράλληλα, εξήγησε πως δεν έχει κάνει κάποια συζήτηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σημειώνοντας ;ότι εάν του έκανε πρόταση για επιστροφή στη ΝΔ ο πρόεδρος του κόμματος, «δεν απορρίπτει τη σκέψη».