Να μεταφέρει την «πίεση» στην πλευρά της ΝΔ επιδιώκει η κυβέρνηση, όσον αφορά τον προγραμματισμό των επόμενων κινήσεων για το νέο τηλεοπτικό τοπίο, μετά την απόφαση-"χαστούκι" για την ίδια του Συμβουλίου της Επικρατείας. Eνδεικτική είναι η εντολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, να πραγματοποιηθεί διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής της Δευτέρα, αμέσως μετά την οποία θα κατατεθεί η νέα νομοθετική ρύθμιση για τις άδειες των τηλεοπτικών σταθμών.
Επιχειρεί έτσι να «αποδράσει» από το μείζον πολιτικό ζήτημα που έχει προκληθεί εις βάρος της, λόγω της αποδεδειγμένης πλέον κατάθεσης αντισυνταγματικού νόμου, προκειμένου να χειραγωγήσει την Ενημέρωση, αλλά και τον σάλο αντιδράσεων κατά του υπουργού Επικρατείας Ν. Παππά και της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη.
«Πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να φτιάξουμε από κοινού ΕΣΡ», σημείωνε κυβερνητική πηγή, σε συνομιλία με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Σύμφωνα με την ίδια πηγή δεν θα είναι το μόνο πεδίο, στο οποίο η πλειοψηφία θα πιέσει την αντιπολίτευση. «Η επιστροφή της πρώτης δόσης χρημάτων προς τους τέσσερις υπερθεματιστές συνεπάγεται «τρύπα» στο δημόσιο ταμείο και κατ’ επέκταση στην κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης (παιδικοί σταθμοί, Υγεία κ.α). Ως εκ τούτου εδώ υπάρχουν ευθύνες και οι οποίες πρέπει να κατονομαστούν» υποστηρίζει επίσης η ίδια πηγή,συνεχίζοντας το γνωστό... τροπάριο, χωρίς να λέει για ποιο λόγο αδράνησε η κυβέρνηση επί 22 μήνες στην κοινωνική πρόνοια.
Προσθέτει ακόμη ότι «ευχή της κυβερνητικής πλευράς είναι να τελειώσει γρήγορα η εκκρεμότητα με το ΕΣΡ και να συγκροτηθεί άμεσα σε σώμα, το οποίο με τη σειρά του να προχωρήσει σε διαγωνισμό επί τη βάσει του λεγόμενου «νόμου Παππά»», επιμένοντας στην ερμηνεία το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικό όχι το σύνολο του νόμου, αλλά μόνο το άρθρο 2Α, για τη δικαιοδοσία του υπουργού! « Ένας διαγωνισμός που θα ήταν ευχής έργον να φέρει τα χρήματα που και ο πρόσφατος διαγωνισμός απέφερε», σημειώνεται από το γραφείο του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά.
Στο ερώτημα αν υπάρχει ανησυχία για τυχόν προσβολή της νέας διαδικασίας με τις βεβαιώσεις λειτουργίας, συνεργάτης του υπουργού Επικρατείας κάνει λόγο για κυβερνητική στόχευσή, «για διευθέτηση του επί τρεις δεκαετίες άναρχου τηλεοπτικού τοπίου, με τη θεσμοθέτηση προϋποθέσεων λειτουργίας και, επιπλέον, με έσοδα για το δημόσιο ταμείο. Όσοι προσβάλλουν τις βεβαιώσεις λειτουργίας, θα πρέπει να εξηγήσουν γιατί επί σειρά ετών δέχονταν, παραμονές Πρωτοχρονιάς, την παράταση λειτουργίας τωνκαναλιών».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: