Ανατροπή στα σχέδια του Μεγάρου Μαξίμου για τον ανασχηματισμό φαίνεται πως προκαλεί η απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες.

Με την κυβέρνηση να ρίχνει βάρος στην αποτίμηση της απόφασης του δικαστηρίου και στις επόμενες κινήσεις της (νομοθετική πρωτοβουλία, συγκρότηση ΕΣΡ), ο Αλέξης Τσίπρας αφήνει το μολύβι και βάζει τις σημειώσεις για τον ανασχηματισμό στο συρτάρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αναβολή -λόγω των εξελίξεων- των αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα θα οδηγήσει σε ανασχηματισμό μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Εξάλλου, η κατάρρευση του νόμου Παππά «μπλοκάρει» τα όποια σχέδια του Αλέξη Τσίπρα για νέο χαρτοφυλάκιο στον νυν υπουργό Επικρατείας (είχε ακουστεί ακόμη και το σενάριο να του ανατεθεί το υπερυπουργείο Εσωτερικών και Ενέργειας) καθώς η απομάκρυνσή του αυτή τη στιγμή θα ισοδυναμούσε με άδειασμα από τον πρωθυπουργό στον κ. Παππά.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο πρωθυπουργός -ο οποίος έχει αποδείξει ότι αρέσκεται στους αιφνιδιασμούς- φαίνεται πως έχει καταλήξει στην αξιοποίηση της γενιάς των 40άρηδων στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο.