Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει το ΚΚΕ με αφορμή τις δηλώσεις της Όλγας Γεροβασίλη για την απόφαση του ΣτΕ για τον νόμο Παππά.

Ο Περισσός τονίζει ότι το δικαστήριο ακύρωσε έναν απαράδεκτο νόμο αλλά δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα της ενημέρωσης προς όφελος του λαού και της ανασφάλειας των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει «μνημείο θράσους και υποκρισίας» τις δηλώσεις της Όλγας Γεροβασίλη, ενώ αναφορικά με τα όσα είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος για τις αποφάσεις του ΣτΕ για τα μνημόνια και το PSI, τονίζει: «Η κοροϊδία χτυπάει κόκκινο, αφού η κυβέρνηση θα μπορούσε πολιτικά και νομοθετικά να τα ακυρώσει και να τα καταργήσει. Αντί γι’ αυτό, η κυβέρνηση προχώρησε στο 3ο δικό της Μνημόνιο και τα αντιλαϊκά μέτρα που συνεχίζει και επεκτείνει».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

«Η απόφαση του ΣτΕ ακυρώνει μεν έναν απαράδεκτο νόμο, δεν αντιμετωπίζει, όμως, το πρόβλημα της ενημέρωσης προς όφελος του λαού, της ανασφάλειας των εργαζομένων στα ΜΜΕ, της διαπλοκής, όπω�� δεν τα αντιμετώπιζε - αντίθετα τα όξυνε - και ο ίδιος ο νόμος της κυβέρνησης.

Η θέση της κυβέρνησης, έτσι όπως εκφράστηκε με τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου, αποτελεί μνημείο θράσους και υποκρισίας. Προσπάθησε, ουσιαστικά, να νομιμοποιήσει το κυβερνητικό σχέδιο αναδιανομής της επιχειρηματικής πίτας στα ΜΜΕ, επικαλούμενη δήθεν τα χρήματα των «πλουσίων Ελλήνων», που θα πήγαιναν για κοινωνικές παροχές, την ίδια στιγμή που η ίδια η κυβέρνηση τσακίζει λαϊκά δικαιώματα και παροχές και στηρίζει με χίλιους τρόπους το κεφάλαιο και την κερδοφορία του.

Όσο δε για τη διαπίστωση, ότι το ΣτΕ έκρινε παλαιότερα συνταγματικά τα μνημόνια και το PSI, εδώ η κοροϊδία χτυπάει κόκκινο, αφού η κυβέρνηση θα μπορούσε πολιτικά και νομοθετικά να τα ακυρώσει και να τα καταργήσει. Αντί γι’ αυτό, η κυβέρνηση προχώρησε στο 3ο δικό της Μνημόνιο και τα αντιλαϊκά μέτρα που συνεχίζει και επεκτείνει.

Η πηγή των προβλημάτων στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, είτε με το σημερινό, είτε με το προηγούμενο, είτε με όποιο άλλο ενδιάμεσο καθεστώς τελικά ρυθμιστεί, βρίσκεται στο γεγονός ότι τα ΜΜΕ ανήκουν στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Αυτό είναι το βασικό ζήτημα που ο λαός πρέπει να καταδικάσει και να ανατρέψει».

Δείτε ακόμη:

Έχασε την ψυχραιμία της η κυβέρνηση – Ευθεία επίθεση στην δικαιοσύνη από την Όλγα Γεροβασίλη

ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ αντίδραση Μητσοτάκη: Μέγιστο θεσμικό ατόπημα από κυβέρνηση – ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ!

Θεοχαρόπουλος (ΔΗΜΑΡ): Πολιτικό ράπισμα για την κυβέρνηση η απόφαση του ΣτΕ

Χρυσή Αυγή κατά κυβέρνησης: Το ΣτΕ, το οποίο μέμφεστε, νομιμοποίησε το Μνημόνιο σας!