​«Εντελώς ακατανόητους» χαρακτήρισε η υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, τους «πανηγυρισμούς» για την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, που έκρινε αντιστυνταγματικό το νόμο Παππά, μιλώντας στην ΕΡΤ.

(Σε ποιους πανηγυρισμούς αναφέρεται η υφυπουργός; Γιατί μάλλον δεν θα πρόσεξε πως οι σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης δεν είχαν πανηγυρικό χαρακτήρα. Τώρα αν κρίνει «ακατανόητους» τους πανηγυρισμούς των εργαζομένων, που τους τελευταίους δύο μήνες ζούσαν στην κόψη του ξυραφιού, μη γνωρίζοντας αν θα έχουν μεροκάματο και την επόμενη μέρα … δεν θα μας έκανε εντύπωση. Κατανοητά δεν ήταν για την κυβέρνηση άλλωστε, ούτε τα επιχειρήματα αυτών).

Σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ η κ. Χρυσοβελώνη ανέφερε ότι η απόφαση είναι «δεσμευτική, αλλά από την άλλη έχουμε το δικαίωμα να την κρίνουμε. Η δήλωση της κ. Γεροβασίλη με καλύπτει».

Τόνισε ακόμη ότι η συγκεκριμένη απόφαση δημιουργεί «σοβαρές οικονομικές συνέπειες» και «άνοιγμα στον προϋπολογισμό», προσθέτοντας ότι το ίδιο δικαστήριο ήταν που έκρινε συνταγματικά τα μνημόνια και το PSI.

Η κ. Χρυσοβελώνη σημείωσε ότι το γεγονός ότι υπάρχει «μία ισχυρή μειοψηφία» που τάχθηκε υπέρ της συνταγματικότητας του νόμου «δείχνει ότι υπάρχει έριδα σε ό,τι αφορά την κρίση».

Η υφυπουργός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει τη διαδικασία για την αποκατάσταση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Τέλος ξεκαθάρισε ότι «τις κυβερνήσεις δεν τις καθορίζουν οι δικαστικές αποφάσεις, αλλά τις εκλέγει ο λαός».