​Την αντίδραση της εξέφρασε η ΝΔ με νέα ανακοίνωσή της, στη χθεσινή δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη, χαρακτηρίζοντάς την «επικίνδυνη για την ίδια τη Δημοκρατία».

«Η Κυβέρνηση στον πανικό της αμφισβητεί με τον πιο αυταρχικό και προκλητικό τρόπο την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Γίνεται επικίνδυνη για την ίδια τη Δημοκρατία μπαίνοντας σε έναν πολύ ολισθηρό δρόμο εκτροπής από την δημοκρατική τάξη και τη συνταγματική ομαλότητα», αναφέρει η ΝΔ.

«Η ελληνική κοινωνία, η Νέα Δημοκρατία, όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις ενωμένοι, καλούμαστε να μην το επιτρέψουμε», συμπληρώνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη στην πρώτη δήλωση της για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, φανερά μουδιασμένη και με έκδηλη την αμηχανία της αλλά και την ένταση από τις εξελίξεις, εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στη δικαιοσύνη, αμφισβητώντας προηγούμενες αποφάσεις του ίδιου δικαστηρίου και εστιάζοντας όχι στην κατάρρευση του νόμου Παππά, αλλά με προπαγανδιστικούς όρους… στο δημόσιο συμφέρον.