​Την αναβολή της προγραμματισμένης του επίσκεψης στο Άγιο Όρος αποφάσισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, θα αναχωρούσε κανονικά σήμερα το πρωί για το «Περιβόλι της Παναγίας», όπου και θα απομονωνόταν για περίπου ένα 24ωρο.

Ωστόσο η χθεσινή αποφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά με 14 ψήφους υπέρ της αντισυνταγματικότητας και 11 κατά, τα σχέδια του Προέδρου της ΝΔ άλλαξαν άρδην.

Το γραφείο του επικοινώνησε μετά τη μία τα ξημερώματα με την την αστυνομική διοίκηση του Αγίου Όρους, ενημερώνοντας για τη αναβολή της προγραμματισμένης επίσκεψης, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέμεινε μέχρι αργά εκεί, πραγματοποιώντας με τους στενούς συνεργάτες του προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στις 12:00 η ώρα αναμένονται δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πειραιώς μετά τις ραγδαίες εξελίξεις, ενώ η ΝΔ τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει «ολοκληρωμένη πρόταση για την ουσιαστική αποκατάσταση της πολυφωνίας και τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου», μία πρωτοβουλία η οποία πηγάζει και από την πεποίθηση που δημιουργήθηκε στην Πειραιώς ότι η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχουν χάσει πλέον την πρωτοβουλία πολιτικών κινήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ν.Δ. μετά την απόφαση του ΣτΕ: Εκλογές ΤΩΡΑ