​Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και σήμερα, δηλαδή κάνοντας προκλητικές δηλώσεις και αμφισβητώντας τη δικαιοσύνη, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, μετά την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο του για τις τηλεοπτικές άδειες. Κατά τις πρώτες του δηλώσεις χαρακτήρισε «άδικη» την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας και προανήγγειλε νέο σχέδιο νόμου.

Σήμερα το πρωί μιλώντας στην ΕΡΤ, εμφανίστηκε αμετανόητος λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος. Ο νόμος 4339, αυτόν που λέτε εσείς νόμο Παππά, έδινε τις περισσότερες αρμοδιότητες του ΕΣΡ από οποιαδήποτε προηγούμενη ρύθμιση. Δηλαδή και τα θέματα της διαγωνιστικής διαδικασίας και των συνολικών ρυθμίσεων αυτής, ήταν αρμοδιότητες του ΕΣΡ. Εμείς βρεθήκαμε μπροστά σε ένα νομικό κενό. Το ΣτΕ είχε αποφανθεί ότι το καθεστώς μη αδειοδότησης των καναλιών δεν ήταν συνταγματικό. Οι προκάτοχοι μου δεν ρύθμισαν το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο {…} αυτό έπρεπε να σταματήσει να γίνεται».

Υπεραμύνθηκε του νόμου του και του διαγωνισμού

Ο υπουργός Επικρατείας, αφού κατηγόρησε γι' άλλη μια φορά τη ΝΔ για τη μη συγκρότηση του ΕΣΡ και αμφισβήτησε το ΣτΕ που έκρινε συνταγματικό το κλείσιμο της ΕΡΤ, υπεραμύνθηκε του νόμου Παππά και του διαγωνισμού αδειοδότησης, μιλώντας για "πολύ αυστηρά κριτήρια" και τονίζοντας ότι «Εδώ είχαμε μια διαδικασία η οποία πέρασε από όλα τα πολιτικά, επικοινωνιακά και νομικά κόσκινα και βεβαίως ήρθε η χθεσινή απόφαση που την έκρινε αντισυνταγματική. Εμείς είχαμε ένα διαγωνισμό κρυστάλλινο, διαφανή».

Λάθη γίνονται, αλλά εμείς δεν κάναμε!
«[…] Αντιμετωπίσαμε αλλεπάλληλα νομικά, θεσμικά και πολιτικά εμπόδια. Λάθη μπορεί να γίνονται, κανείς δεν είναι αλάθητος, αλλά εγώ πιστεύω ότι καλώς πορευτήκαμε. Εάν γυρνάγαμε το χρόνο πίσω, έτσι έπρεπε να τα κάνουμε τα πράγματα. Εξαντλήσαμε κάθε δυνατότητα να συγκροτηθεί το ΕΣΡ και δεν συνέβη…Δεν θα υποχωρήσουμε ούτε και τώρα» είπε ο κ.Παππάς.

Η απόφαση του ΣτΕ και η αμφισβήτηση της Δικαιοσύνης
Παρόλο που ανέφερε ότι η απόφαση του ΣτΕ είναι δεσμευτική, εντύπωση προκαλεί το «λάθος» που επαναλαμβάνει ο κ. Παππάς, δηλαδή να αμφισβητεί τη δικαιοσύνη. Ο ίδιος επισήμανε ότι οι δικαστές «κλήθηκαν να αποφασίσουν υπό το βάρος των τηλεοπτικών πιέσεων που δέχτηκαν» και πως «Οι δικαστές αποφασίζουν μέσα στο πλαίσιο των πολιτικών που έχουν διαμορφωθεί και των επικοινωνιακών πιέσεων που υφίστανται».

Δηλαδή με λίγα λόγια, ο υπουργός επισημαίνει ότι οι κορυφαίοι νομικοί που συγκροτούν το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, αποφάνθηκαν όχι βάσει Συντάγματος και νομικών επιχειρημάτων αλλά βάσει των τηλεοπτικών πιέσεων που δέχτηκαν! Πρώτη φορά στα χρονικά, κυβέρνηση αμφισβητεί σταθερά και απαράκλητα τη δικαιοσύνη.

«Υπάρχει ένα αποτέλεσμα και με βάση αυτό θα πορευτούμε. Οι αποφάσεις της δικαιοσύνης είναι δεσμευτικές» πρόσθεσε ο υπουργός Επικρατείας. Ο ίδιος επισήμανε ότι «Η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω και βάζει τέρμα στην ανομία του τηλεοπτικού τοπίου» και σημείωσε ότι «Κάνουν τεράστιο λάθος όσοι νομίζουν ότι το κλειστό κλαμπ των καναλαρχών θα μείνει ως έχει».
Αναφέροντας ότι «έχουμε μια καινούργια πραγματικότητα» ο κ. Παππάς κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να τοποθετηθούν για το πόσο πρέπει να πληρωθούν οι τηλεοπτικές συχνότητες.
Δριμεία επίθεση στη ΝΔ
«Η Ν.Δ. είναι βαρύτατα εκτεθειμένη για την απραξία των 27 ετών. Αποδείχθηκε ότι το Δημόσιο μπορούσε να πάρει λεφτά για τις άδειες και δεν πήρανε λεφτά για τις άδειες», είπε και συμπλήρωσε συμπληρώνοντας πως είναι επίφαση για τη ΝΔ το θέμα της συνταγματικότητας. «Η ΝΔ στέλνει μήνυμα συνέχισης της αεροπειρατείας», υποστήριξε.
Για τις εκκλήσεις της αντιπολίτευσης να παραιτηθεί
Σε ερώτηση δε, για το αν ο ίδιος θα εντάσσεται στο νέο κυβερνητικό σχήμα μετά τις εξελίξεις, ο κ.Παππάς χαμογελαστός, απάντησε: «Στη θέση την υπουργική βρίσκομαι διότι ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές και απολαμβάνω μέχρι στιγμής την εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού. Οι εκκλήσεις περί παραιτήσεων δεν έχουν θέση αυτή τη στιγμή. Το γνωρίζαμε ότι θα γίνουν αλλά αυτό είναι κάτι που δεν τους αφορά. Το λάθος μας θα ήταν αν αυτή τη στιγμή καθόμασταν στα αυγά μας, δηλαδή αφήναμε αυτό το κλειστό club καναλαρχών να συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι να γίνει διαγωνισμός».