Φανερά μουδιασμένη και με «κομπιασμένη» φωνή η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη στην πρώτη δήλωση της για την απόφαση του Σ��μβουλίου της Επικρατείας, το οποίο αποφάσισε το βράδυ της Τετάρτης ότι είναι αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά, εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στην δικαιοσύνη.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος προανήγγειλε σχέδιο νόμου που θα προβλέπει τη βεβαίωση λειτουργίας των ιδιωτικών σταθμών μετά την απόφαση του ΣτΕ.

Επίσης, αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που θα έχει η απόφαση του ΣτΕ στην κοινωνία, αφήνοντας αιχμές και για προηγούμενες αποφάσεις του ίδιου δικαστηρίου, το οποίο όπως είπε χαρακτηριστικά, έκρινε μεταξύ άλλων συνταγματικά τα μνημόνια που διέλυσαν την Ελλάδα, αλλά και το "μαύρο" στην ΕΡΤ. Ωστόσο, η κυβερνητική εκπρόσωπος ξέχασε πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντιπολίτευση, ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε κατηγορήσει πολλές φορές την κυβέρνηση με σφοδρότητα ότι δεν σέβεται αποφάσεις του ΣτΕ.

Επιπλέον, η κυρία Γεροβασίλη δεν είπε τίποτα για τους χιλιάδες εργαζόμενους που θα έμεναν στον δρόμο, ούτε και για τα τεράστια έσοδα ύψους 1,7 δις που θα έχαναν τα κρατικά ταμεία, αν έκλειναν τα ιδιωτικά κανάλια που δεν είχαν πάρει άδεια.

Αναλυτικά η δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη:

"Το ΣτΕ -με οριακή πλειοψηφία- έλαβε πριν από λίγο μια απόφαση που προσωρινά παρεμποδίζει τη ρύθμιση του εδώ και 27 χρόνια ασύδοτου τηλεοπτικού τοπίου.
Πρόκειται για το ίδιο δικαστήριο, το οποίο:
* έκρινε συνταγματικά τα μνημόνια, που διέλυσαν την Ελλάδα,
* έκρινε συνταγματικό το «μαύρο» στην ΕΡΤ,
* έκρινε συνταγματικό το PSI που διέλυσε τα ασφαλιστικά ταμεία.
Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι δεσμευτικές.
Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι οι αποφάσεις της δεν κρίνονται.
Κρίνονται τόσο από την Κυβέρνηση, όσο και από τον ελληνικό λαό που της έδωσε την πλειοψηφία στη Βουλή προκειμένου να βάλει τάξη στο τηλεοπτικό χάος και να σπάσει το τρίγωνο της διαπλοκής.
Ειδικά η συγκεκριμένη απόφαση κρίνεται και από τις συνέπειες που προκαλεί:
* Η επιστροφή της ήδη κ��ταβληθείσας πρώτης δόσης:
-στέλνει 15.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών.
-εμποδίζει την πρόσληψη 4.000 νοσηλευτών που θα στελέχωναν άμεσα τα δημόσια νοσοκομεία τα οποία χρειάζονται προσωπικό
-στερεί από το δημόσιο προϋπολογισμό 255 εκατ. ευρώ, πόρους αναγκαίους ιδίως σε μια περίοδο που η κοινωνία τους έχει ανάγκη
-και τους επιστρέφει στους λογαριασμούς τεσσάρων πολύ πλουσίων επιχειρηματιών. και τους επιστρέφει στους λογαριασμούς τεσσάρων πολύ πλουσίων επιχειρηματιών.
* Η σημερινή απόφαση του ΣτΕ οδηγεί τη χώρα στο προηγούμενο αντισυνταγματικό -σύμφωνα με τη δική του νομολογία- καθεστώς.
Αυτό, όμως, δε θα το επιτρέψουμε να συμβεί.
Η νομοθετική πρ��τοβουλία ανήκει στη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση.
Τη Δευτέρα φέρνουμε στη Βουλή σχέδιο νόμου που προβλέπει την έκδοση βεβαιώσεων λειτουργίας των ιδιωτικών σταθμών, μέχρις ότου χορηγηθούν οι πρώτες νόμιμες τηλεοπτικές άδειες με βάση το Νόμο 4339/2015.
Τίποτα δεν θα εμποδίσει τη βούληση της Κυβέρνησης να βάλει τάξη, με αρχές και κανόνες ισονομίας, στο ασύδοτο τηλεοπτικό τοπίο.
Η ασυδοσία δεν είναι ούτε συνταγματικά προβλεπόμενη, ούτε ηθικά και πολιτικά ανεκτή.
Η δωρεάν νομή και χρήση των δημοσίων συχνοτήτων ανήκει οριστικά στο παρελθόν.
Να σημειωθεί ότι μετά την ανακοίνωση της κ.Γεροβασίλη έντονες ήταν οι αντιδράσεις για την επίθεση της στη Δικαιοσύνη".
Όπως ��ετέδωσε ο Παναγιώτης Στάθης στο ΕΚΤΑΚΤΟ δελτίο του Star, «δικαστικές πηγές πάντως εξέφρασαν την έντονη δυσφορία τους για την νέα επίθεση της κυρίας Γεροβασίλη στην δικαιοσύνη».