Σε ρυθμούς ΣτΕ κινείται ο πολιτικός κόσμος, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο θα βγάλει σήμερα την απόφαση για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Δεν υπάρχει απολύτως καμία περίπτωση να μην σεβαστούμε την όποια απόφαση του ΣτΕ» είπε ο Χρήστος Μαντάς μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και πρόσθεσε: «Δεν θέλω να κάνω εκτιμήσεις. Πρέπει να δούμε ψύχραιμα την απόφαση του ΣτΕ και να γίνουν οι ανάλογες κινήσεις, κάτι που αποτελεί δηλωμένη θέληση και άλλων πολιτικών δυνάμεων πλέον, ώστε να καταλήξουμε στις νόμιμες άδειες και τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου».

Ο ίδιος άφησε αιχμές για τις προηγούμενες κυβερνήσεις που «επί 27 χρόνια δεν κατάφεραν να βάλουν τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο» και τόνισε πως η θέληση για ρύθμισή του «θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη από κυβερνητικής πλευράς και ΣΥΡΙΖΑ».

Όσον αφορά τι θα γίνει εάν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός, είπε πως «αν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός, δεν μπορώ να προσδιορίσω τις κινήσεις που θα γίνουν, επειδή αγνοώ εάν θα υπάρξει συνολική απόφαση ή για επί μέρους ζητήματα. Σε κάθε περίπτωση, θα δούμε και θα ρυθμίσουμε ανάλογα».

«Θα σεβαστούμε απολύτως τη Δικαιοσύνη» ξεκαθάρισε ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, τονίζοντας αν είναι αρνητική η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ρύθμιση.

«Αυτό το οποίο δεν θα συντελεστεί στην Ελλάδα είναι να γυρίσουμε στα 27 χρόνια του ημίφωτος. Αδειοδότηση των καναλιών θα υπάρξει είτε με διορθωτικές κινήσεις σε αυτόν τον νόμο, είτε με νέο νόμο αν χρειαστεί. Εμείς προφανώς όταν εισηγούμαστε έναν νόμο, τον εισηγούμαστε ώστε αυτός να θεωρηθεί συνταγματικός» είπε στον Real FM.

«Όποια απόφαση κι αν πάρει το ΣτΕ, θα γίνει αποδεκτή και θα ενσωματωθεί στην πράξη της διοίκησης. Θα πρέπει εμείς από αύριο να συνεχίσουμε στην κατεύθυνση που ήταν και η εντολή των πολιτών, να μπει τάξη» είπε, από την πλευρά του, ο Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας στο Πρακτορείο FM.

Αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ άφησε, εξάλλου, ο Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στον Σκάι.

«Θα σεβαστούμε την απόφαση του ΣτΕ, εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ να λέμε ότι δεν θα σεβαστούμε την απόφαση» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, απαντώντας στο τι θα γίνει εάν η απόφαση του δικαστηρίου είναι διαφορετική με όσα εκτιμούν και υποστηρίζουν στη ΝΔ.

«Όποια κι αν είναι η απόφαση του ΣτΕ η ΝΔ πιστεύει ότι το τηλεοπτικό τοπίο δεν ρυθμίζεται δημοκρατικά και ορθολογικά απ το νόμο Παππά» είπε ο Γιώργος Κουμουτσάκος μιλώντας στον Action 24.

«Αν το ΣτΕ κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο Παππά, πολιτικά θα είναι ένα βατερλό για την κυβέρνηση» είπε ο Κώστας Καραγκούνης στον ΑΝΤ1, σημειώνοντας πως αν είναι αρνητική η απόφαση του δικαστηρίου «θα συγκροτηθεί το ΕΣΡ και θα ξαναγίνει ο διαγωνισμός».
Για συναίνεση για το ΕΣΡ έκανε λόγο η Νίκη Κεράμεως, εξηγώντας ότι αυτό θα γίνει όταν το Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης «θα έχει όλες τις αρμοδιότητες που δίνει το Σύνταγμα».
«Η Νέα Δημοκρατία, όχι τώρα, πάντα το έλεγε ότι θέλουμε να συγκροτηθεί το ΕΣΡ. Είναι αναγκαίο στοιχείο για να μπορέσουμε να αναδιατάξουμε το ραδιοτηλεοπτικό πλαίσιο» πρόσθεσε ο ίδιος.