​Οι ιδιωτικοποιήσεις «δεν ήταν ποτέ στην φαρέτρα του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό είναι γεγονός» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 o υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας.

Όπως είπε ο υπουργός, υπάρχουν ιδιωτικοποιήσεις που ανεξάρτητα της προγραμματικής θέσης του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να γίνουν με την εξασφάλιση της μέγιστης ωφέλειας και «μερικές που γίνονται με την λογική πάρε ο, τι θέλεις παλιατζή».
«Η αντίδραση είναι μεγάλη γιατί οργανωμένα συμφέροντα επιδιώκουν να κερδίσουν τεράστια οφέλη από τις ιδιωτικοποιήσεις σε βάρος του κοινωνικού συνόλου», υποστήριξε για να προσθέσει: «Όχι και να πουλήσουμε την ψυχή μας στο διάβολο για ένα 4ο πρόγραμμα».
Ο υπουργός Ναυτιλίας επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι νεοφιλελεύθερο κόμμα, αλλά «αριστερό κόμμα, με αριστερή κυβέρνηση» που «δεσμεύτηκε να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα με πολλά νεοφιλελεύθερα στοιχεία».
«Το ερώτημα που θέσαμε ενώπιον του λαού είναι αν αυτόν τον συμβιβασμό θέλει να τον αναλάβουμε ως ευθύνη εμείς ή να τον παραδώσουμε ως ευθύνη στη Ν.Δ. και στο παλιό πολιτικό σύστημα. Ο ελληνικός λαός μας είπε πέρσι τον Σεπτέμβριο να αναλάβουμε εμείς», είπε, συμπληρώνοντας:
«Αυτή την ευθύνη διαπραγματευόμαστε μέρα- νύχτα. Δεν μπορούμε παρά να συνομολογήσουμε ότι το δίλημμα που τέθηκε στο λαό πέρσι το φθινόπωρο ήταν πολύ σκληρό και οδυνηρό στις βασικές του συντεταγμένες».
«Σενάρια» χαρακτήρισε τα περί κυβερνητικής κρίσης και σημείωσε: «Όποιος πεινάει καρβέλια ονειρεύεται», και πρόσθεσε πως «η τριβή για χειρισμούς ή ανοιχτά θέματα είναι φυσιολογική». Ωστόσο, τόνισε ότι είναι εκτός πραγματικότητας «να εμφανίζεται η κυβέρνηση σε κρίση».
Ερωτηθείς εάν μετά τον Πάνο Σκουρλέτη ο Πρ��θυπουργός ζήτησε να δει και τον ίδιο στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Δρίτσας απάντησε: «Δεν έχω κλείσει ραντεβού με τον πρωθυπουργό αλλά συναντιόμαστε συχνά».