​Μπορεί χθες ο Υπουργός Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, να προσπάθησε να ρίξει τους τόνους, λέγοντας μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, ότι «στους αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται η εικόνα κρίσης που παρουσιάζεται μεταξύ της κυβέρνησης», ωστόσο όλα δείχνουν πως ο πόλεμος συνεχίζεται στον ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει ανασχηματισμού.

Ο Πάνος Σκουρλέτης μπήκε σήμερα στο στόχαστρο της «Αυγής», όχι όσον αφορά στη θέση του περί ιδιωτικοποιήσεων, αλλά για το γεγονός ότι θα ενημέρωνε τους δημοσιογράφους για τα τεκταινόμενα που τον αφορούν, μετά τη στάση εργασίας που είχαν κηρύξει οι εκπρόσωποι του Τύπου.

Γράφει χαρακτηριστικά η κομματική εφημερίδα:

«Θα ενημερωθείτε μετά τη λήξη της στάσης εργασίας σας» δήλωσε ο υπουργός ΠΕΝ, Π. Σκουρλέτης προς τους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους, εξερχόμενος χθες το μεσημέρι από τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των θεσμών.
Στις διαθέσεις για την εκμαίευση πολιτικών σχολιασμών – και όχι μόνο – εν μέσω ραγδαίων εξελίξεων και στους τομείς αρμοδιότητάς του, ο υπουργός αντέτεινε την ευθύνη της άσκησης ενός συνδικαλιστικού δικαιώματος… προκαλώντας από ποικιλότροπες ερμηνείες έως αμηχανία.

Σημειώνεται, συνεχίζει η εφημερίδα, ότι η συνάντηση του υπουργού κράτησε περίπου έως τις 2:30 μ.μ., ενώ ήταν σε εξέλιξη στάση εργασίας των δημοσιογράφων, λόγω γενικής συνέλευσης του ��σφαλιστικού φορέα του κλάδου – ΕΔΟΕΑΠ».

Υπενθυμίζεται ότι ο Πάνος Σκουρλέτης, είναι ένας από αυτούς που έχουν διαφωνήσει για τις ιδιωτικοποιήσεις και έχουν στραφεί ενάντια στον επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, Στ.Πιτσιόρλα. Επίσης, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος είναι από τους πρώτους μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ που είχαν εκφράσει επιφυλάξεις για το νόμο Παππά και είχε υποστηρίξει να δοθούν περισσότερες από 4 τηλεοπτικές άδειες.

Κατά τις εκλογές για την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Ενέργειας, δεν ήταν ανάμεσα στα κυβερνητικά στελέχη που πρότεινε ο Πρωθυπουργός για τη σύσταση του Πολιτικού Συμβουλίου.