Φωτιά έχουν πάρει τα μολύβια στο Μέγαρο Μαξίμου αφού ο πρωθυπουργός μαζί με τους στενούς του συνεργάτες γράφουν και σβήνουν ενόψει τ��υ επικείμενου ανασχηματισμού.
Ο πρωθυπουργός θέλει να κλείσει το κεφάλαιο «ανασχηματισμός» που είναι σε εκκρεμότητα για να τελειώσει και η εσωστρέφεια, ωστόσο ακόμη δεν έχει καταλήξει σ��ις αλλαγές που θα κάνει αφού προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες εντός του κόμματος μετά και τα πολύ σαφή μηνύματα του συνεδρίου και των εκλογών για την Πολιτική Γραμματεία.
Ήδη, ο Πάνος Σκουρλέτης και οι «53» έστειλαν τα δικά τους μηνύματα στον πρωθυπουργό ενώ ο Δημήτρης Βίτσας από την πλευρά του, ο οποίος ακούγεται ότι είναι πιθανόν να βγει εκτός υπουργικού συμβουλίου, έσπευσε να ρίξει τους τόνους στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας στον Σκάι πως «στη συντροφικότητα και στην συλλογικότητα υπάρχει μέσα και η διατύπωση των διαφορετικών απόψεων».
Την ώρα εξάλλου που στο Μαξίμου επεξεργάζονται σχέδια για σπάσιμο υπουργείων (όπως το Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το Παιδείας και Θρησκευμάτων), σαφές μήνυμα στον πρωθυπουργό έστειλε και ο εκπρόσωπος του συντονιστικού για το προσφυγικό Γιώργος Κυρίτσης, ο οποίος είπε στον Βήμα FM πως «ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Νίκος Φίλης πρέπει να μείνουν στη θέση τους».
Μάλιστα, ο ίδιος τάχθηκε ανοικτά κατά του ανασχηματισμού: «Δεν λύνονται τα προβλήματα με ανασχηματισμούς. Η κυβέρνηση προχωράει και δεν έχει ζητήματα αλλαγής σε πρόσωπα. Θα δυσκολευόμουν να βρω έναν υπουργό να αντικατασταθεί».
Τα νέα σενάρια στα συρτάρια του Μαξίμου
Ένα νέο σενάριο που επεξεργάζεται ο πρωθυπουργός είναι η αναβάθμιση του Νίκου Παππά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν σκέψεις να συσταθεί υπερυπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας και ο νυν υπουργός Επικρατείας να διαδεχτεί τον Γιώργο Σταθάκη.
Σκέψεις και για αντικατάσταση του Γιάννη Μουζάλα κάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου, με πιθανό αντικαταστάτη του τον Παύλο Πολάκη.
Ερωτηματικό υπάρχει με τους κ. Κουρουμπλή, Κοτζιά και Τόσκα, ενώ φαίνεται πως από τον ίδιο τον Γιώργο Κατρούγκαλο, εξαρτάται το αν θα παραμείνει στο υπουργείο Εργασίας ή θα μετακινηθεί σε άλλο μεγάλο υπουργείο.
«Αυτό είναι δουλειά του πρωθυπουργού. Είμαι εκεί που πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω» είπε ο ίδιος στον Alpha 9,89, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι επιθυμεί να παραμείνει στο Εργασίας.
Δείτε ακόμη: