Στην τελική ευθεία βρισκόμαστε για τη διάσκεψη του ΣτΕ, στην οποία αναμένεται να αποφασιστεί σήμερα η συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες. Η αγωνία κορυφώνεται για τους 2.000 εργαζόμενους των καναλιών που δεν αδειοδοτήθηκαν στον διαγωνισμό που διεξήγαγε η κυβέρνηση, παρακάμπτοντας το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, την ανεξάρτητη αρχή που είναι αρμόδια για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος μιλώντας στην τηλεόραση Action 24, επισήμανε πως «Όποια κι αν είναι η απόφαση του ΣτΕ η ΝΔ πιστεύει ότι το τηλεοπτικό τοπίο δεν ρυθμίζεται δημοκρατικά και ορθολογικά από το νόμο Παππά» και πρόσθεσε ότι:

«Η Δημοκρατία και ο πλουραλισμός δεν έχουν τιμή. Είναι θεμελιώδη στοιχεία του πολιτεύματός μας. Δεν χωράνε εκπτώσεις».

Ζητάμε εκλογές γιατί η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή για να βγει από το αδιέξοδο
Ο κ. Κουμουτσάκος έθεσε και πάλι το θέμα των πρόωρων εκλογών υπογραμμίζοντας πως «ξέρουμε ότι διεκδικούμε μια δύσκολη διακυβέρνηση, ζητώντα�� εκλογές, αλλά η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή για να βγει από το αδιέξοδο».

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το ΔΝΤ στη λογική Ζυγά-Μονά
Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις ανέφερε πως η κυβέρνηση «έχει πρόβλημα με τους θεσμούς, κάθε φορά που δεν συμφωνούν μαζί της. Είναι φαίνεται θέμα πολιτικής αρχής».

Για το ΔΝΤ τόνισε ότι η κυβέρνηση το αντιμετωπίζει στη λογική μονά ζυγά. «Κάθε μέρα κυκλοφορούν με άλλη άποψη. Ας αποφασίσου�� τι θέλουν» διευκρίνισε.

Όσον αφορά στη ρύθμιση του χρέους ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε πως «δική μας ήταν η στρατηγική μείωσης του χρέους. Όχι του ΣΥΡΙΖΑ. Φυσικά και συμφωνούμε στη ρύθμισή του, όχι όμως στην παραπλάνηση των πολιτών».