"Δεν επιθυμώ να σχολιάσω τοποθετήσεις ανθρώπων με τους οποίους διαφωνώ ριζικά και για τους οποίους έχω εκφράσει τη γνώμη μου στο παρελθόν" δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, στο διαδικτυακό ραδιόφωνο του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο FM 104,9", απαντώντας σε ερώτηση για τη δήλωση του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με την Αριστερά.
"Αλίμονο αν κάποιος γενικεύει και χαρακτηρίζει την Αριστερά και την πορεία της, με βάση το τι κάνει μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων σήμερα στη χώρα", πρόσθεσε ο κ. Τζιτζικώστας.
Ο περιφερειάρχης είπε ότι "η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό" και σημείωσε: "Tις τελευταίες εβδομάδες έχω την αίσθηση ότι η χώρα έχει αρχίσει να ξεφεύγει τελείως. Όχι μόνο ως προς τους δημοσιονομικούς στόχους, αλλά και στην ίδια τη λειτουργία της Δημοκρατίας. Θεωρώ ότι κινήσεις, όπως οι παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη τον τελευταίο καιρό, τα σχόλια που γίνονται σε βάρος δικαστών και της ίδιας της Δικαιοσύνης ως θεσμού, δεν προάγουν τη Δημοκρατία μας και σε κάθε περίπτωση δείχνουν μια ��υβέρνηση σε πανικό. Η συγκυρία είναι πάρα πολύ δύσκολη. Πιστεύω ότι όλες οι δυνάμεις του πολιτικού μας συστήματος πρέπει να δείξουν υπευθυνότητα και να αποφύγουν τις ακραίες τοποθετήσεις".
Ο κ. Τζιτζικώστας τάχθηκε υπέρ της συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων και είπε: "Απαιτείται σε αυτές τις δύσκολες ώρες συνεργασία και συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων. Δεν μπορεί κανείς να διανοηθεί, όταν η χώρα μας βρίσκεται σε ένα τόσο κρίσιμο σταυροδρόμι, να μην μπορούν να συνεννοηθούν οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου για τα αυτονόητα. Ασφαλώς το κύριο βάρος γι' αυτή την ασυνεννοησία το φέρει πάντα το κόμμα που έχει την πλειοψηφία στη Βουλή, δηλαδή η σημερινή κυβέρνηση".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χοντρό άδειασμα του Κουμουτσάκου στον Γεωργιάδη: Ήταν λάθος η δήλωσή του για την Αριστερά

Νέα ΣΚΛΗΡΗ ΚΟΝΤΡΑ Άδωνι-ΣΥΡΙΖΑ:Εξευτελίζει την Αριστερά ο Τσίπρας-Άλλο ένα ακροδεξιό παραλήρημα