Χωρίς να πάρει τίποτα πίσω από όσα έχει υποστηρίξει τις τελευταίες ημέρες, στους «αντίπαλους του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης» αποδίδει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης την «εικόνα κρίσης», προσπαθώντας να κατεβάσει τους τόνους σε σχέση με την κυβέρνηση, μετά τη συνάντησή του νωρίτερα με τον Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πιο συγκεκριμένα, «το πλήθος των δημοσιευμάτων στις εφημερίδες και το διαδίκτυο με ανακρίβειες και κατασκευασμένες διαρροές με αναγκάζουν να αποσαφηνίσω δημόσια ορισμένα πράγματα», αναφέρει ο Πάνος Σκουρλέτης και προσθέτει:

«Είναι φανερό ότι οι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης επιθυμούν να δημιουργήσουν εικόνα κρίσης. Είμαι απόλυτα πεισμένος πως αυτό που πρέπει να χαρακτηρίζει την δράση μας είναι η συλλογικότητα, το ηθικό πλεονέκτημα και ο επαγγελματισμός με την έννοια της τεκμηριωμένης ανάλυσης της πραγματικότητας και της κατάθεσης εναλλακτικών προτάσεων. Όλα αυτά, για μας του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν την κοινή μας κουλτούρα».

«Όπως είναι επίσης γνωστό», καταλήγει, «πως στο κόμμα μας έχουμε κατακτήσει την κουλτούρα του διαλόγου. Στο τελευταίο συνέδριό μας βγήκαμε με μια πολιτική απόφαση που εγκρίθηκε από την συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων. Με αυτά το όπλα πορευόμαστε φιλοδοξώντας να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών του λαού μας».
Σε καλό κλίμα η συνάντηση Τσίπρα-Σκουρλέτη σύμφωνα με το Μαξίμου
Σύμφωνα με κυβε��νητικές πηγές η συνάντηση Τσίπρα-Σκουρλέτη έγινε σε καλό κλίμα.
Οι ίδιες πηγές υποστήριξαν ότι «τερματίζεται, έτσι, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα περί δήθεν ρήξης στις σχέσεις μεταξύ του πρωθυπουργ��ύ και του υπουργού» και διευκρίνισαν ότι η δήλωση του κ. Σκουρλέτη έγινε μετά τη συνάντηση.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: