​«Δεν συμφωνούμε προγραμματικά με τις ιδιωτικοποιήσεις, δεν είναι στο ιδεολογικό, πολιτικό, στρατηγικό και αναπτυξιακό οπλοστάσιο του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας στον ραδιοφωνικό σταθμό North της Θεσσαλονίκης.

Ο ίδιος επισήμανε ότι «δεχθήκαμε τον συμβιβασμό για αυτές τις εννέα ιδιωτικοποιήσεις που ήδη η διαδικασία τους είχε ξεκινήσει όταν υπογράφηκε η συμφωνία του περσινού καλοκαιριού». Μάλιστα, πρόσθεσε πως αυτό ήταν το σημείο συμβιβασμού στις ιδιωτικοποιήσεις και επισήμανε ότι οι προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν περιλάμβαναν ιδιωτικοποιήσεις.

Ο υπουργός Ναυτιλίας σημείωσε μάλιστα πως «πέραν τούτου δεν υπάρχει άλλη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού κράτους».

Τέλος τόνισε ότι «αυτές τις ιδιωτικοποιήσεις δεν δεσμευτήκαμε ότι θα τις κάνουμε με όρους αποικίας, αλλά με τους αξιοπρεπέστερους όρους για τον ελληνικό λαό».

Σημειώνεται ότι ο Θοδωρής Δρίτσας ανήκει στην "Πρωτοβουλία των 53+" με επικεφαλής τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, η οποία έστειλε και χθες μήνυμα στον Πρωθυπ��υργό, με άρθρο της, προκειμένου να κρατήσει τον Πάνο Σκουρλέτη στο υπουργείο Ανάπτυξης.