​Υπό όρους αποδέχεται ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, την ευέλικτη εργασία αντί των ομαδικών απολύσεων, όπως προκύπτει από την απάντηση που έδωσε σε συνέντευξη στο Εuro2day.gr.

«Το πρόβλημα των ομαδικών απολύσεων είναι εν πολλοίς ιδεολογικό, ανάγεται στην ιδεοληψία του γνωστού ακραίου παίκτη. Ελάχιστες παρόμοιες απολύσεις έχουν γίνει στην Ελλάδα, γιατί ελάχιστες επιχειρήσεις αφορούν, λιγότερες από το 4% του συνόλου» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Κατά τα λοιπά, μηδενικό μισθό δεν συζητάμε. Μερική επιδότηση μειωμένου ωραρίου, σε περίπτωση που υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του συνδικάτου της επιχείρησης, δεν θα την απέκλεια. Αν καταλήξουμε σε παρόμοια λύση, δεν θα είναι ιδιαίτερα σημαντικοί οι πόροι που θα χρειαστούν. Μία παρόμοια λύση βρίσκεται, άλλωστε, στο κέντρο της πολιτικής μας, να επιδοτείται, όπου αυτό είναι δυνατό, η θέση εργασίας αντί η ανεργία».

Ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ακόμη αισιόδοξος ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί γ��ήγορα και εκτίμησε ότι δεν θα απαιτηθούν άλλες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό παρόλο που τα κρυφά και φανερά ελλείμματα των ταμείων ξεπερνούν τ ο 9% του ΑΕΠ.