Για δύο μέτωπα, τη διαπραγμάτευση και το θέμα των τηλεοπτικών αδειών ενόψει ΣτΕ, έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας στην εισήγηση στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, τη Δευτέρα.

«Έχουμε μπροστά μας το μέτωπο της διαπραγμάτευσης για την δεύτερη αξιολόγηση, καθώς και το μέτωπο με τη διαπλοκή για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών. Οι μάχες είναι δύσκολες, αλλά και στις δυο προσερχόμαστε με τη δύναμη που μας δίνει η πεποίθηση ότι υπερασπιζόμαστε το δημόσιο συμφέρον. Τις επόμενες μέρες, η ΝΔ και η διαπλοκή θα δώσουν τα ρέστα τους για άλλη μια φορά» είπε ο πρωθυπουργός

Όσον αφορά ειδικότερα τις τηλεοπτικές άδειες ειδικότερα, είπε -μεταξύ άλλων- πως «κάποιοι ίσως να πιστεύουν ότι οι κυβερνήσεις πέφτουν από δικαστικές αποφάσεις. Τις κυβερνήσεις, όμως, τις εκλέγει ο λαός και τις κρίνει μόνο ο λαός» και πρόσθεσε: «Το διακύβευμα, λοιπόν, δεν είναι απλώς η ερμηνεία του Συντάγματος, αλλά κάτι πολύ βαθύτερο: αν η εκλεγμένη από το λαό κοινοβουλευτική πλειοψηφία έχει δικαίωμα να ρυθμίσει το χάος του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, ή αν τα ιδιωτικά συμφέροντα είναι υπεράνω της Δημοκρατίας».

Τέλος, ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε την Πολιτική Γραμματεία για την πορεία της διαπραγμάτευσης καθώς και για τα αποτελέσματα των συναντήσεων που είχε την προηγούμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες, οι οποίες έγιναν όλες σε θετικό και εποικοδομητικό κλίμα.